Σπείρα που έφτιαχνε πλαστές διαθήκες για να ιδιοποιηθεί στη συνέχεια περιουσιακά στοιχεία νεκρών εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν προχθές τρεις γυναίκες ηλικίας 48, 57 και 72 ετών, δύο άνδρες 23 και 23 ετών, καθώς και ένας 22χρονος αστυνομικός που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής. Οι αρχές αναζητούν παράλληλα ένα ακόμη μέλος της σπείρας και συγκεκριμένα έναν 45χρονο Ελληνοαφρικανό, βρετανικής υπηκοότητας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η δράση της σπείρας, αρχηγικό ρόλο στην οποία είχαν η 48χρονη και ο 45χρονος, ξεκίνησε το 2000. Τα μέλη της εντόπιζαν ακίνητα μέσω των καταστάσεων που αναρτώνται στα ειρηνοδικεία περί σφράγισης ακινήτων θανόντων ατόμων, λόγω της απουσίας συγγενών και κληρονόμων.
Αφού τα ακίνητα σφραγίζονταν από ειρηνοδίκη, οι δράστες εισέρχονταν παράνομα σ' αυτά και συγκέντρωναν στοιχεία για την περιουσία των νεκρών από ιδιόχειρες σημειώσεις, βιβλιάρια καταθέσεων, στοιχεία θυρίδων κτλ.
Στη συνέχεια συνέτασσαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες, σύμφωνα με τις οποίες τα περιουσιακά στοιχεία των νεκρών κληροδοτούνταν σε κάποιο ή κάποια μέλη της οργάνωσης.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε ότι η σπείρα είχε συντάξει τουλάχιστον 19 πλαστές διαθήκες για κινητή και ακίνητη περιουσία 16 ατόμων που έχουν αποβιώσει. Με τις πλαστές αυτές διαθήκες, τα μέλη της σπείρας κατάφεραν να ιδιοποιηθούν παράνομα 21 ακίνητα, σε Αθήνα, Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι, Κηφισιά, Π. Φάληρο, Ιωάννινα και Καβάλα, ενώ διερευνώνται ακόμα δύο υποθέσεις ακινήτων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το συνολικό κέρδος που είχαν αποκομίσει από την παράνομη δράση τους ξεπερνά το 1.100.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή. Σημειώνεται ότι ο 22χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.