«Ζωντανή» εξυπηρέτηση πελατών μέσω βίντεο στα νέα tablets της Amazon

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 13:11
UPD:13:11
A- A A+

Από όλα τα νέα στοιχεία των νέων tablets της Amazon, Kindle Fire HDX, αυτό που φαίνεται πως προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση στο κοινό δεν ήταν κάποιο τεχνικό χαρακτηριστικό, αλλά το «Mayday Button»: το κουμπί το οποίο εμφανίζει στην οθόνη του tablet, μέσω ζωντανής βίντεο σύνδεσης, έναν υπάλληλο του τμήματος εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας, ο οποίος αναλαμβάνει να λύσει το εκάστοτε πρόβλημα του χρήστη.

Ο υπάλληλος εμφανίζεται σε ένα μικρό box, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί σε οποιαδήποτε θέση της οθόνης επιθυμεί ο χρήστης, ενώ παρέχεται επίσης η δυνατότητα να του δοθεί ο πλήρης έλεγχος, με τον κάτοχο της συσκευής να παρακολουθεί τον υπάλληλο να λύνει τα προβλήματα του tablet του εξ αποστάσεως.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Amazon έρχεται σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων εταιρειών τεχνολογίας, που επιδιώκουν την ολοένα και μεγαλύτερη αυτοματοποίηση της διαδικασίας εξυπηρέτησης πελατών (φαινόμενο το οποίο πολύ συχνά, όπως γνωρίζει ο κάθε χρήστης, μπορεί να αποδειχθεί τουλάχιστον εκνευριστικό).

Όπως είπε ο CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος, «αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να αναβαθμίσουμε την εμπειρία της εξυπηρέτησης πελατών φέρνοντας έναν άνθρωπο της τεχνικής υποστήριξης απευθείας στην οθόνη σας και δίνοντάς του τη δυνατότητα να δει τι κάνετε».

«Η τεχνική υποστήριξη είναι πολύ δύσκολη από το τηλέφωνο» πρόσθεσε. Η Amazon ήταν ανέκαθεν γνωστή για το αποτελεσματικό customer service της και η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

REUTERS

Τα νέα tablets που αποκάλυψε η εταιρεία την Τρίτη στο Σιάτλ ήταν τα Kindle Fire HDX (8,9 και 7 ιντσών) και το νέο Kindle Fire HD. Tα HDX διαθέτουν επεξεργαστή Snapdragon 800 στα 2,2 GHz, παρέχοντας ταχύτητες επιπέδου desktop. Το HDX των 8,9 ιντσών έχει οθόνη 2560x1600 (339 ppi), ενώ το HDX των 7 ιντσών βρίσκεται στα 1920x1200 (323 ppi). Και οι δύο συσκευές έχουν 2 GB RAM και λειτουργικό Android (συγκεκριμένα Fire OS 3.0, που είναι η ειδικά παραμετροποιημένη έκδοσή του λειτουργικού για τις νέες συσκευές της Amazon), ενώ είναι λεπτότερα και ελαφρύτερα από τους προκατόχους τους. Πέρα από την εμπρόσθια κάμερα, το HDX των 8,9 ιντσών διαθέτει μία επιπλέον, των 8 megapixel, ικανή για λήψη βίντεο 1080p.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό των HDX είναι επίσης η παροχή υποστήριξης δεύτερης οθόνης, που επιτρέπει streaming υλικού απευθείας από το cloud. Όσον αφορά στη διάρκεια μπαταρίας, η εταιρεία έκανε λόγο για 11 ώρες ανά πλήρη φόρτιση- ενώ, υπάρχει και ένα ειδικό χαρακτηριστικό, που επιτρέπει στη συσκευή να αντιληφθεί πότε ο χρήστης απλά διαβάζει και να εισέλθει σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Η τιμή για το HDX των 7 ιντσών ξεκινά από τα 229 δολάρια, ενώ για των 8,9 από τα 379.

Όσον αφορά στο νέο Kindle Fire HD, έρχεται σε έκδοση 7 ιντσών, με οθόνη HD χαμηλότερης ανάλυσης από ό,τι του HDX. Διαθέτει αναβαθμισμένο λειτουργικό και ταχύτερο επεξεργαστή στα 1,5 GHz, και η τιμή του ξεκινά από τα 139 δολάρια. Οι προπαραγγελίες είναι ήδη δυνατές για όλες τις συσκευές.

Προτεινόμενα για εσάς