Πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 16:55
UPD:17:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟ

Πρόκειται για την πρώτη προσφυγή που κατατίθεται στο ΣΤΕ για την κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο και τη  διαθεσιμότητα μονίμων υπαλλήλων.

A- A A+

Με το σκεπτικό ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη τόσο η απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση δομών και τη στελέχωση του ΕΟΤ, όσο και η απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία καταργήθηκαν 98 θέσεις μόνιμου με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικού της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΤ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Είναι η πρώτη προσφυγή που κατατίθεται στο ΣΤΕ για την κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο και τη  διαθεσιμότητα μονίμων υπαλλήλων.

Στην προσφυγή του, ο  Σύλλογος υποστηρίζει ότι οι επίμαχες δύο αποφάσεις παραβιάζουν τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας, όπως και τα  άρθρα του Συντάγματος που προβλέπουν τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και πως η έκδοση υπουργικών αποφάσεων πρέπει να προβλέπεται από νόμο.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος δεν μπορεί να απολυθεί μόνιμος δημόσιος υπάλληλος εάν δεν υπάρξει προηγουμένως σχετική απόφαση του αρμοδίου υπηρεσιακού συμβουλίου.

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ακόμη στην προσφυγή του ότι η απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου μεταρρύθμισης είναι ανυπόστατη, καθώς δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της  Κυβερνήσεως, με συνέπεια να είναι με τη σειρά της ανυπόστατη και η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η έκδοση της οποίας στηρίζεται στην πρώτη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή