Σπανούλης: «Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου»

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 13:43
UPD:14:09
OLYMPIACOS BC

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο OLYMPIACOS BC TV στο περιθώριο της παρουσίασης του παιχνιδιού NBA2K14 που πραγματοποιήθηκε στις 24/9/2013 στη Μαδρίτη.

A- A A+

Ο Βασίλης Σπανούλης ουδέποτε σκέφτηκε να φύγει από τον Ολυμπιακό, όπως αποκάλυψε ο διεθνής άσος του πρωταθλητή Ευρώπης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική εφημερίδα «Mundo Deportivo», στη Μαδρίτη, στο περιθώριο της παρουσίασης του videogame ΝΒΑ 2Κ14.

«Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από την Μπαρτσελόνα, αλλά έμεινα στον Ολυμπιακό. Είναι η ομάδα μου, στην οποία έχω ταιριάξει και μαζί της έχω πια ακόμη τρία χρόνια συμβόλαιο. Έχω "δεθεί" με αυτό τον σύλλογο, μου αρέσει, αισθάνομαι καλά εκεί και μου ήταν δύσκολο να φύγω, οπότε δεν το έκανα, επιλέγοντας να συνεχίσω στην ομάδα μου» δήλωσε ο Σπανούλης, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν υπήρξε κάποια στιγμή που να βρέθηκε πολύ κοντά στο να φύγει από τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Όχι, όχι, ποτέ».

Όσο για το αν εξέτασε το ενδεχόμενο και την προοπτική να αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα; «Θα μου ήταν δύσκολο να κάνω μια τέτοια κίνηση και δεν την έκανα. Έχω οικογένεια, παιδιά και μου ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να αφήσω τον Ολυμπιακό, γιατί είναι η ομάδα μου με την οποία έχω "δεθεί" συναισθηματικά».

Ο διεθνής γκαρντ απέφυγε προσεκτικά να προσδώσει τον χαρακτηρισμό του φαβορί στους «ερυθρόλευκους» για τη φετινή Ευρωλίγκα. «Δεν πιστεύουμε ότι είμαστε το φαβορί. Θα παλέψουμε, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Το μπάτζετ του ρόστερ μας είναι αρκετά μικρό και έχουμε να ανταγωνιστούμε ομάδες με πολύ μεγαλύτερους προϋπολογισμούς. Θα προσπαθήσουμε όμως να παρουσιαστούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε και φέτος», υπογράμμισε.

Ο Σπανούλης ρωτήθηκε για τον Παπανικολάου, για τον οποίο μόνο καλά λόγια είχε να πει: «Καταρχάς είναι ένας παίκτης με σπουδαίο χαρακτήρα. Πέρσι αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος νέος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ φέτος ο κορυφαίος νέος παίκτης στην Ευρώπη. Έχει μεγάλη προοπτική ώστε να εξελιχθεί ως μπασκετμπολίστας. Η Μπαρτσελόνα πιστεύω έκανε μία εξαιρετική επιλογή. Είναι καταπληκτικός παίκτης, του εύχομαι όλα να του πάνε καλά και είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσει την Μπαρτσελόνα στην προσπάθεια της να κατακτήσει τίτλους».

Για την παρουσία της Εθνικής Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, ο Σπανούλης σχολίασε: «Φτάσαμε στη διοργάνωση με πολλές φιλοδοξίες, αλλά χάσαμε δύο ματς-κλειδιά, με Φινλανδία και Ιταλία, και μετά ήταν δύσκολο να ανακάμψουμε και δεν μπορέσαμε να παλέψουμε για το Ευρωμπάσκετ. Αλλά έτσι είναι η ζωή στις Εθνικές ομάδες, έχεις έναν μήνα μπροστά σου και αν έχεις τύχη έχει καλώς, αν όχι, μένεις έξω».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις