Γιάννα Αγγελοπούλου: Nα δούμε αν η Μέρκελ θα σεβαστεί τις «δεσμεύσεις γάμου» Ε.Ε. - Ελλάδας

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 17:11
UPD:22:20

Στο πλαίσιο του δείπνου δείπνου-συζήτησης της Clinton Global Initiative η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη υποδέχθηκε τον τέως πρόεδρο του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν και την πρώην υπουργό Εξωτερικών Μάντλιν Ωλμπράιτ.

A- A A+

Τον τέως Πρόεδρο του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν και την τέως υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάντλιν Ωλμπράϊτ υποδέχθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου στο πλαίσιο δείπνου-συζήτησης της Clinton Global Initiative με θέμα: «Πώς θα χτίσουμε συμμαχίες υπέρ του κοινού καλού: Διδάγματα από ηγέτες».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχω την ευκαιρία να συμμετάσχω στη συζήτηση για το πώς οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις μπορούν να συνεργασθούν προκειμένου να δοθεί απάντηση σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος», δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου. «Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις του Προέδρου Καλντερόν και της υπουργού Ωλμπράϊτ και να αναζητήσουμε τρόπους, ώστε οι καλεσμένοι σ’ αυτό το δείπνο-συζήτηση να συνεργασθούν, προκειμένου να σχηματίσουν τις δικές τους συμμαχίες για να προωθήσουν το κοινό καλό».

Περίπου 150 καλεσμένοι από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των ΜΚΟ και της επικοινωνίας συμμετείχαν στο δείπνο στο πλαίσιο της CGI στο εστιατόριο της Μαρίας Λόη στο Upper West Side της Νέας Υόρκης. Συντονιστής της συζήτησης ήταν η Diane Brady, στέλεχος του Bloomberg Business week.

CLINTON GLOBAL INITIATIVE

Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν για συζήτηση ήταν η επανεκλογή της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Γερμανία. Όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις Γερμανίας και Ελλάδας, η Γιάννα Αγγελοπούλου απάντησε: «Πριν μερικούς μήνες, όταν περιδιάβαζα την Αμερική για την προώθηση του βιβλίου μου, με είχε ρωτήσει δημοσιογράφος του NBC μήπως η Ελλάδα θα ΄πρεπε να φύγει από την ΕΕ. Είχα πει τότε ότι η Ελλάδα ζει σ’ έναν κακό γάμο με την ΕΕ, όμως πιστεύω ότι η λύση είναι να χρησιμοποιηθεί σύμβουλος γάμου – όχι να υπάρξει διαζύγιο. Πιστεύω ότι τώρα περιμένουμε να δούμε αν η Άγκελα Μέρκελ θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις του γάμου».

Τα δείπνα-συζητήσεις αποτελούν μέρος της ετήσιας διοργάνωσης της Clinton Global Initiative, πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Μπιλ, Χίλαρι και Τσέλσι Κλίντον, όπου συνέρχονται ηγέτες απ’ όλον τον κόσμο. Φέτος η CGI διεξάγεται στην Νέα Υόρκη, 23-26 Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή