Περισσότεροι από 300 οι νεκροί από τον σεισμό στο Πακιστάν

Από την ισχυρότατη δόνηση αναδύθηκε νησί μέσα από τη θάλασσα
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 15:02
UPD:17:27
A- A A+

Ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων του σεισμού των 7,7 Ρίχτερ που συντάραξε το νοτιοδυτικό Πακιστάν έφθασε τους 328 ανθρώπους, ανακοίνωσαν την Τετάρτη το απόγευμα τοπικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 285 σοροί στην επαρχία του Αγουαράν, ανέφερε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

«Επίσης έχουν περισυλλεγεί 42 πτώματα στη γειτονική επαρχία του Κετς», πρόσθεσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
EURONEWSGREEK
EURONEWSGREEK

Στην περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλές ερημικές εκτάσεις και δύσβατα όρη, έχουν μεταφερθεί ήδη εκατοντάδες άντρες του πακιστανικού στρατού για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης.

Πρόκειται για το χειρότερο σεισμό μετά το 2005 στην ασιατική χώρα, οπότε και είχαν χάσει τη ζωή τους 75.000 άνθρωποι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μεγάλο κομμάτι της νότιας Ασίας και ήταν τόσο ισχυρός που είχε ως αποτέλεσμα να αναδυθεί από την Αραβική Θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, ένα μικρό νησί. Πλήθη κατοίκων συγκεντρώθηκαν κοντά στο λιμάνι Γκουάνταρ για να δουν το σπάνιο φαινόμενο.

REUTERS

«Περίπου το 90% των σπιτιών στην περιφέρεια έχουν καταστραφεί. Σχεδόν όλα τα σπίτια που ήταν φτιαγμένα από λάσπη κατέρρευσαν», δήλωσε άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της επαρχίας, ο Αμπντούλ Ρασίντ Μπαλούχ.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχουν εκατοντάδες στρατιώτες αλλά και ελικόπτερα του στρατού.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή