Αυστριακά ΜΜΕ: Η Ελλάδα ελπίζει σε μεγάλο συνασπισμό CDU/CSU-SPD

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 23:08
UPD:23:13
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Η εφημερίδα στέκεται στις δηλώσεις της Μέρκελ αμέσως μετά την εκλογική νίκη της πως στην υπόθεση της Ελλάδας θα πρέπει να διατηρηθεί η πίεση για μεταρρυθμίσεις.

A- A A+

«Ικανοποίηση στην Αθήνα για την απομάκρυνση των Ελεύθερων Δημοκρατών» αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα «Die Presse», σχετικά με τις αντιδράσεις στην Ελλάδα για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών. Η εφημερίδα υποστηρίζει πως η Αθήνα ελπίζει σε μια χαλάρωση των σκληρών γερμανικών όρων μέσω των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση, η Αθήνα θεωρεί δεδομένο τον μεγάλο συνασπισμό, έστω και έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις,  και ελπίζει πως οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες θα δημιουργήσουν «γέφυρες» προς το Γάλλο Σοσιαλιστή πρόεδρο Ολάντ ώστε να γίνει η Ευρώπη πιο ενιαία και πιο κοινωνική, προωθώντας και την Τραπεζική Ένωση, από την οποία πολλά προσμένει η Ελλάδα.

 Για φόβο και αναγνώριση στην Αθήνα μιλάει η «Wiener Zeitung».Στο άρθρο της φιλοξενούνται δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αργύρη Ντινόπουλου πως οι Έλληνες δεν μπορούν να αντέξουν πλέον νέα πακέτα λιτότητας, ακόμη και αν η Ά. Μέρκελ είχε αποσπάσει ποσοστό 60% στις εκλογές. Η εφημερίδα στέκεται στις δηλώσεις της Μέρκελ αμέσως μετά την εκλογική νίκη της πως στην υπόθεση της Ελλάδας θα πρέπει να διατηρηθεί η πίεση για μεταρρυθμίσεις.

Πηγή ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή