Ευ.Βενιζέλος: Στήριξη στην Κύπρο για διαπραγματεύσεις με τουρκοκυπριακή κοινότητα

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 22:13
UPD:23:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του υπ.Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνάντηση που είχαν στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

A- A A+

Τις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη στηρίζει η Ελλάδα με στόχο μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο, όπως υποστήριξε ο υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την συμφωνία με την Τουρκία για την πραγματοποίηση εκατέρωθεν συναντήσεις με τους διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από την συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου και του Τούρκου ομόλογου του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών τόνισε πως η διαφύλαξη της διεθνούς νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο της και ενεργεί ως κυρίαρχο κράτος-μέλος του Ο.Η.Ε. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι θεμελιώδης μέριμνά της Ελλάδας.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή