Βενέδικτος: Δεν συγκάλυψα σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς

Επιστολή του επίτιμου Πάπα σε συγγραφέα
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 17:10
UPD:17:14
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Οι δηλώσεις του επίτιμου Πάπα (φωτογραφία αρχείου) περιέχονται σε μια 11σέλιδη επιστολή του προς τον ιταλό συγγραφέα και μαθηματικό, Πιερτζιόρτζιο Οντιφράντι.

A- A A+

Ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος διέψευσε την Τρίτη ότι προσπάθησε να συγκαλύψει την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, στα πρώτα σχόλιά που κάνει μετά την παραίτησή του από τον παπικό θρόνο στις 28 Φεβρουαρίου.

Οι δηλώσεις του επίτιμου Πάπα περιέχονται σε μια 11σέλιδη επιστολή του προς τον ιταλό συγγραφέα και μαθηματικό, Πιερτζιόρτζιο Οντιφράντι, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία πριν από την παραίτηση του Βενέδικτου.

«Για όσα αναφέρετε για την ηθική κακοποίηση ανηλίκων από ιερείς μπορώ μόνο, όπως γνωρίζετε, να την αναγνωρίσω με βαθιά θλίψη. Όμως δεν προσπάθησα ποτέ να συγκαλύψω αυτά τα πράγματα», αναφέρει ο επίτιμος Πάπας.

Αποσπάσματα της επιστολής του Βενέδικτου δημοσιεύθηκαν, με την άδειά του, στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, στο φύλλο της Τρίτης.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Βενέδικτος απαντά στις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από ιερείς σε πρώτο πρόσωπο.

Αυτή είναι επίσης η πρώτη φορά μετά την παραίτησή του επίτιμου Πάπα που δημοσιεύθηκε κάτι το οποίο είπε ή έγραψε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή