Αγγλία: Επιθυμία των παικτών η αποπομπή Ντι Κάνιο

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 16:43
UPD:16:55
REUTERS/DARREN STAPLES
A- A A+

Οι ποδοσφαιριστές της Σάντερλαντ ήταν εκείνοι που απαίτησαν και τελικά πέτυχαν την αποπομπή του Πάολο Ντι Κάνιο από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ που δίνουν σήμερα το παρασκήνιο του θέματος.

Οι παίκτες της Σάντερλαντ αντέδρασαν πολύ έντονα στη σφοδρή εναντίον τους κριτική που άσκησε ο Ιταλός προπονητής μετά την ήττα από τη Γουέστ Μπρομ, το περασμένο Σάββατο, τονίζοντάς του μάλιστα ότι δεν θα αγωνίζονταν άλλη φορά στις «μαύρες γάτες» όσο ήταν αυτός προπονητής.

Η απάντηση του Ιταλού τεχνικού ήταν ότι αν είχαν πρόβλημα έπρεπε να απευθυνθούν στη διοίκηση. Αντιπροσωπεία των παικτών, λοιπόν, με επικεφαλής τον πρώην αρχηγό, Λι Κάτερμολ, επισκέφθηκε τον ιδιοκτήτη, Έλις Σορτ και απαίτησε την απομάκρυνση του Ντι Κάνιο, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα πληροφορήθηκε τηλεφωνικά την απόλυσή του.

Τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου, πάντως, δεν ήταν παρά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αφού η σιδερένια πειθαρχία που είχε επιβάλει στα αποδυτήρια ο Ντι Κάνιο και ο οξύθυμος χαρακτήρας του τον είχαν μετατρέψει, προϊόντος του χρόνου, σε persona non grata για τους ποδοσφαιριστές των «μαυρόγατων».

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που τώρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο αμφιλεγόμενος τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής είχε θέσει εξαιρετικά σκληρούς κανόνες στα αποδυτήρια, είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε οικειότητα μεταξύ παικτών και τεχνικού επιτελείου και είχε απαιτήσει από την καντίνα να μην δίνει κέτσαπ και γλυκά στους ποδοσφαιριστές.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις