Ανοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2003 10:01
A- A A+

Περίπου 12 εκατομμύρια Ολλανδοί ψηφοφόροι προσέρχονται από το πρωϊ στις κάλπες για να αναδείξουν τη νέα Βουλή της χώρας με τους Χριστιανοδημοκράτες του απερχόμενου πρωθυπουργού Γιάν Πέτερ Μπαλκενέντε να δίνουν μάχη στήθος με στήθος με τους Εργατικούς, που φαίνεται ικανοί να διπλάσουν την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση και να διατηρούν ένα ελαφρό προβάδισμα.

Η ψηφοφορία άρχισε στις 8:30' π.μ. ώρα Ελλάδος και οι κάλπες θα κλείσουν στις 22:00'. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται τρείς ώρες αργότερα.

Το Εργατικό Κόμμα, το οποίο υπέστη ταπεινωτική ήττα στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, επανέρχεται, όπως όλα δείχνουν, δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Εργατικοί μπορεί να αναδειχτούν πρώτη δύναμη καταλαμβάνοντας 43 έδρες στη νέα Βουλή (από 23 που είχαν στην απερχόμενη) και οι Χριστιανοδημοκράτες θα ακολουθήσουν με 42 (από 43).

Οι ακροδεξιοί λαϊκιστές της Λίστας του Πιμ Φορτάϊν που στις προηγούμενες εκλογές είχαν εντυπωσιάσει όλη την Ευρώπη καταλαμβάνοντας 26 έδρες, αναμένεται να διατηρήσουν μόλις έξι ή επτά έδρες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή