Ο Γ. Λασκαρίδης για την απόφαση του ΕΣΡ να καλέσει σε απολογία το Mega για τη Χ.Α.

Συνέντευξη του προέδρου του ΕΣΡ, Ιωάννη Λασκαρίδη
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013 14:54
UPD:15:16
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ιωάννης Λασκαρίδης.

A- A A+

Η πολυφωνία στους τηλεοπτικούς σταθμούς πρέπει να διασφαλίζεται υποχρεωτικά, όπως και η παρουσίαση των απόψεων των κομμάτων της Βουλής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Γ. Λασκαρίδης, σε συνέντευξή του στο Βήμα FM.

Ο κ. Λασκαρίδης, σχολιάζοντας την επιστολή που εστάλη στο Mega από το ΕΣΡ σχετικά με την μη ικανοποιητική, όπως χαρακτηρίστηκε, προβολή της Χρυσής Αυγής από την 1η Απριλίου ως τις 30 Ιουνίου, δήλωσε ότι το κράτος έχει διορίσει ειδικό επιστήμονα που λαμβάνει όλα τα δελτία ειδήσεων, εξακριβώνει τα ποσοστά προβολής κάθε κόμματος και ανά τρεις μήνες υποβάλλει στην ολομέλεια έναν πίνακα, στον οποίο παρατίθεται το πόση ώρα προβλήθηκαν οι απόψεις κάθε κόμματος στα δελτία ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, ο συγκεκριμένος πίνακας ήρθε στις 2 Σεπτεμβρίου, που δεν είχαν συμβεί τα τελευταία γεγονότα στα οποία φέρεται να εμπλέκεται η Χρυσή Αυγή. «Δεν έχουμε εμείς άλλη επιλογή, δεν μπορούμε να στείλουμε μόνο στο “Μακεδονία” για τον ΣΥΡΙΖΑ, στον ALPHA για το ΠΑΣΟΚ, στον ΑΝΤ1 για τους ΑΝ.ΕΛ. και να μην πούμε τίποτα για τη Χρυσή Αυγή, ο οποία πήρε 2,5 αντί για 6,9 που είχε στις εκλογές. Θα παραβιάζαμε το νόμο» δήλωσε σχετικά.

Ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε ότι δεν μπορεί να προκαταλάβει την ολομέλεια, που αποτελείται από επτά όργανα. Όταν έρχεται ένας πίνακας από τον ειδικό επιστήμονα με αυτά τα δεδομένα, είπε σχετικά, θα ήταν αυθαίρετο να πει εκ των προτέρων «δεν είχαν άλλες ειδήσεις για το ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό βάλανε 15%, δεν είχαν άλλες για το ΠΑΣΟΚ ή τους ΑΝ.ΕΛ.». Αυτό, πρόσθεσε, θα έδειχνε προκατάληψη. Επίσης, διευκρίνισε όσον αφορά στα παράπονα κομμάτων σχετικά με τη μη μετάδοση εκδηλώσεων από σταθμούς, ότι τα περιστατικά διερευνώνται. «Αν δεν έχει πολιτική βαρύτητα το περιστατικό, δεν έχει υποχρέωση ο σταθμός να το μεταδώσει. Ο σταθμός έχει την υποχρέωση να μεταδώσει τις απόψεις του κόμματος» εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, προσθέτοντας πως δεν είναι ο νόμος προβληματικός, αλλά η εφαρμογή του.

«Εμείς τώρα μετράμε, σε σχέση με τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών. Αλλά και αυτό ενδεχομένως να μην είναι δίκαιο. Διότι ένα κόμμα που είναι μικρό, με μικρή προσέλευση ψηφοφόρων, θα μένει στάσιμο και δεν θα μπορεί να αναπτυχθεί» είπε, συμπληρώνοντας ότι ο νόμος δεν δίνει σταθερή βάση πώς θα κριθεί το αν παρουσιάστηκαν σωστά οι απόψεις των κομμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή