Αρχισε στην Τουρκία η διάσκεψη έξι χωρών της Μέσης Ανατολής για το Ιράκ

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2003 11:33
A- A A+

Το Ιράκ κάλεσε σήμερα την Τουρκία να απορρίψει κάθε αμερικανικό αίτημα για στρατιωτική υποστήριξη σε οποιαδήποτε επίθεση κατά της Βαγδάτης, καθώς έξι χώρες της Μέσης Ανατολής άρχισαν συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη για να αναζητήσουν τρόπους αποτροπής ενός πολέμου στο Ιράκ, ο οποίος θα αποσταθεροποιούσε την κατάσταση στην περιοχή.

Η διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης για το Ιράκ άρχισε με τη συμμετοχή διπλωματών από την Τουρκία, το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και τη Συρία. Η διάσκεψη θα συνεχιστεί σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών των χωρών αυτών, οι οποίοι θα εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν για την ιρακινή κρίση.

«Ολες οι χώρες στη διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης έχουν φιλικές σχέσεις με τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ιρακινός πρεσβευτής στην Τουρκία Τάλιπ Αμπιντ Σάλιχ Ελ Ντουλέϊμι. «Θέλουμε να χρησιμοποιήσουν τις σχέσεις αυτές για να εμποδίσουν μια επίθεση από τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

«Η Τουρκία είναι μια ισχυρή χώρα, θα μπορούσε να απορρίψει τα αμερικανικά αιτήματα. Ο τουρκικός λαός δεν θέλει την επίθεση», δήλωσε ο Ιρακινός πρεσβευτής στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή