Ν. Ανδρουλάκης: Άλλο η δολοφονική δράση της Χ.Α. και άλλο ο ακραίος πολιτικός λόγος

Συνέντευξη του γραμματέα της κεντρικής Π.Ε του ΠΑΣΟΚ
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 14:27
UPD:14:42
FOSPHOTOS/MENELAOS MYRILLAS

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως το ΠΑΣΟΚ είχε έγκαιρα διαγνώσει τον κίνδυνο από τις ενέργειες της «ακραίας ρητορείας και της ναζιστικής πρακτικής» της Χρυσής Αυγής, ενώ έκανε λόγο για κέντρο που καθοδηγεί ομάδες και δολοφονικές επιθέσεις (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την αντίθεσή του σε «πολιτικές εξισώσεις» που τοποθετούν τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός του συνταγματικού τόξου εξέφρασε ο γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, είναι «άλλο πράγμα η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής» και «άλλο ο ακραίος πολιτικός λόγος», ωστόσο εξέφρασε την αντίθεσή του με κάθε διχαστικό μήνυμα και επεσήμανε πως το πολιτικό μας σύστημα έχει όντως δύο άκρα, που δεν ταυτίζονται.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως το ΠΑΣΟΚ είχε έγκαιρα διαγνώσει τον κίνδυνο από τις ενέργειες της «ακραίας ρητορείας και της ναζιστικής πρακτικής» της Χρυσής Αυγής, ενώ έκανε λόγο για κέντρο που καθοδηγεί ομάδες και δολοφονικές επιθέσεις. «Αυτές οι αποκαλύψεις αποδεικνύουν αυτό που φωνάζαμε εδώ και μήνες, ότι οι πρακτικές τους μπορούν να οδηγήσουν σε ακραία φαινόμενα. Ενώ είχαμε καταθέσει πρόταση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θα εμπλούτιζε το νομικό οπλοστάσιο και η οποία απορρίφθηκε με προσχηματικά επιχειρήματα» σχολίασε σχετικά. Επίσης, επεσήμανε πως οι δυνάμεις του συνταγματικού τόξου πρέπει να συσπειρωθούν και οι εταίροι μας να λάβουν υπόψη πως η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να σηκώσει περισσότερη δημοσιονομική πίεση.

Περί της προγραμματικής συμφωνίας, δήλωσε πως είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει ήδη ανακοινωθεί, στέλνοντας μήνυμα στην κοινωνία και συμπλήρωσε πως όσο αυτή καθυστερεί, θα δημιουργούνται αρρυθμίες στην κυβερνητική λειτουργία.

Όσον αφορά στις δημοτικές εκλογές, τις χαρακτήρισε ως σημείο καμπής για τον προοδευτικό κόσμο της χώρας. «Πρέπει σε κάθε τοπική κοινωνία να υπάρχει δημοτική παράταξη που να εκφράζει την κεντροαριστερά και να εκφέρει δημοκρατικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό λόγο. Το ΠΑΣΟΚ θα αποφύγει την παλαιοκομματική νοοτροπία του χρίσματος. Θα σταθεί όμως δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες που ξεκινούν απ’ τα κάτω» είπε σχετικά». Αναφερόμενος στις  ευρωεκλογές, είπε πως το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. «Το ΠΑΣΟΚ δεν αυτοδιαλύεται, ούτε αλλάζει τα σύμβολά του, θα επιχειρήσει όμως να συμμετάσχει σε μια ευρύτερη προσπάθεια. Σε αυτή την προσπάθεια είναι χρήσιμα όλα του τα στελέχη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στον εκλογικό νόμο, λέγοντας πως στις βουλευτικές πρέπει να σπάσουν οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες και να υπάρξει αυστηρότερος έλεγχος στο πολιτικό χρήμα, καθώς και να συζητηθεί το ζήτημα των θητειών. Για τον εκλογικό νόμο της τοπικής αυτοδιοίκησης, είπε πως πρέπει να ξεκινήσει διάλογος με τα στελέχη της, ωστόσο αυτό πρέπει να συμβεί με μόνη κατεύθυνση την ενίσχυση του θεσμού.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή