Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2003 07:01
A- A A+

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησς. Στη Δυτική Ελλάδα θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Αργά τη νύχτα στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη Δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανώς στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Ανατολική Πελοπόννησο. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στη Βόρεια Ελλάδα από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το βράδυ πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Σάββατο σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Αργά τη νύχτα θα εκδηλωθεί καταιγίδα πιθανώς ισχυρή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσιου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθεί και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειανατολικοί μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή