Ευρωμπάσκετ: Η Γαλλία αντίπαλος της Λιθουανίας στον τελικό

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013 00:05
UPD:00:17
EPA/ARMANDO BABANI
A- A A+

Με ηγέτη τον Τόνι Πάρκερ (32π.) η Γαλλία έκανε τη μεγάλη ανατροπή και νίκησε στην παράταση 75-72 (65-65 κ.α.) την Ισπανία, στο δεύτερο ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ και το βράδυ της Κυριακής θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι στη Λιθουανία.

Για πρώτη φορά μετά τα δύο συνεχόμενα χρυσά που πήρε σε Πολωνία (2009) και Λιθουανία (2011), η Ισπανία θα απουσιάσει από το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. «Υπεύθυνος» γι' αυτό ήταν ο Τόνι Πάρκερ. Ο άσσος των Σαν Αντονιο Σπερς έκανε το «παιχνίδι της ζωής του» και με τους 32 πόντους που σημείωσε οδήγησε τους «τρικολόρ» στον τελικό. Η ομάδα του Κολέ θα επιδιώξει να πάρει το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της σε τέτοια διοργάνωση, ενώ οι «φούριας ρόχας», λίγες ώρες νωρίτερα θα παλέψουν με την Κροατία για το χάλκινο.

Το πρώτο μέρος ήταν «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των παικτών της Ισπανίας, που έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ. Η ομάδα του Ορένγκα έκλεισε το 20λεπτο στο +14 (34-20) και προς στιγμή έδειξε ότι θα έκανε «περίπατο». Το δεύτερο μέρος, όμως, ήταν συγκλονιστικό. ΟΙ Γάλλοι, που στο πρώτο μέρος είχαν 0/8 τρίποντα, ανέβασαν στροφές και με 8/11 σουτ τριών πόντων άρχισαν να «ψαλιδίζουν» τη διαφορά και κατάφεραν περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος να ισοφαρίσουν 61-61, ενώ με τρίποντο του μεγάλου πρωταγωνιστή του ημιτελικού, πέρασαν μπροστά 64-63. Με πολλά λάθη στο τελευταίο λεπτό εκατέρωθεν, το 65-65 δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην πεντάλεπτη παράταση.

FIBAEUROPETV

Εκεί όπου και πάλι «μίλησε» ο Πάρκερ. Με τέσερις διαδοχικούς πόντους του από βολές έδωσε...αέρα 4 πόντων στη Γαλλία (71-67) και παρά την προσπάθεια του Σέρχιο Ροντρίγκεζ στο τέλος, οι παίκτες του Κολέ πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη. Για τον Πάρκερ τα είπαμε: πέτυχε 32 πόντους και είναι προφανές ότι θέλει όσο κανείς άλλος το χρυσό μετάλλιο. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις