Ιράκ : Να είναι «δίκαιοι» οι επιθεωρητές του ΟΗΕ ζήτησε ο ΥΠΕΞ της χώρας

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2003 13:32
A- A A+

Ο Ιρακινός υπουργός Εξωτερικών Νάτζι Σάμπρι κάλεσε σήμερα τους επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ Χανς Μπλιξ και Μωχάμεντ Ελ Μπαραντέι να είναι «δίκαιοι» στην έκθεση για τα ιρακινό εξοπλιστικό πρόγραμμα που θα υποβάλουν τις αμέσως επόμενες ώρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Ελπίζω ότι θα είναι δίκαιοι(...) και ότι θα παρουσιάσουν την αλήθεια όπως ακριβώς αυτή είναι», δήλωσε ο Σάμπρι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Σάμπρι κατηγόρησε τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ ότι ψεύδεται και επανέλαβε ότι το Ιράκ δε διαθέτει απαγορευμένα όπλα.

Σύμφωνα με τον Σάμπρι, ο Πάουελ «επανέλαβε ψέμματα τα οποία δεν πιστεύει κανείς πλέον», όταν κατηγόρησε το Σαββατο-κύριακο το Ιράκ ότι διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής.

Ο Ιρακινός υπουργός διέψευσε εξάλλου τις αμερικανικές κατηγορίες ότι το Ιράκ έχει σχέσεις με το τρομοκρατικό δίκτυο Αλ-Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν. «Το Ιράκ δεν έχει καμία σχέση με τις (...) τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο ιρακινός υπουργός.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ κατηγόρησε χθες τον Ιρακινό πρόεδρο Σαντάμ Χουσεΐν ότι έχει «σαφώς σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, κυρίως την Αλ-Κάϊντα», σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή