Από τις 27/9 το 2ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 15:27
UPD:15:33
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για μία γιορτή δημοκρατίας, αντίστασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας (φωτογραφία από το περσινό φεστιβάλ).

A- A A+

Το 2ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιείται από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Νερού (Γήπεδο tae-kwon-do, Φάληρο).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για μία γιορτή δημοκρατίας, αντίστασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, που θα αποτελέσει την κορύφωση πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσουν οι Νέοι και οι Νέες του Σύριζα σε δεκάδες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας ενώ θα πραγματοποιηθούν videoπροβολές, θεατρικά δρώμενα και θεματικά εργαστήρια για τη νεολαία, τη ριζοσπαστική αριστερά, τα κινήματα, τους αγώνες και τον πολιτισμό στα χρόνια της κρίσης και του Μνημονίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, το φετινό Φεστιβάλ των Νέων Σύριζα, προσδιορίζεται με αναφορά πέντε σημαδιακές επετείους: τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την ανατροπή της κυβέρνησης Αλιέντε και την εγκαθίδρυση της Χούντας του Πινοσέτ στη Χιλή, το θάνατο του ποιητή Πάμπλο Νερούδα και του ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο αλλά και την συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Οι πόρτες του Φεστιβάλ ανοίγουν κάθε μέρα στις 6.30 μ.μ ενώ το κόστος του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ ανά ημέρα και 10 ευρώ το τριήμερο. Η είσοδος είναι δωρεάν για όσους επιδυκνείουν κάρτα ανεργίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή