Φιλιππίνες : Δεκαπέντε τραυματίες από έκρηξη βόμβας

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2003 09:39
A- A A+

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από έκρηξη βόμβας σε κτίριο στην πόλη Κινταπαουάν, στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι η βόμβα τοποθετήθηκε από μουσουλμάνους αντάρτες.

Η βόμβα εξερράγη στα χέρια ενός αστυνομικού, καθώς προσπαθούσε να την εξουδετερώσει, με συνέπεια ο αστυνομικός να ακρωτηριασθεί.

«Είναι πιθανό ότι αυτή η ενέργεια έγινε από στοιχεία που έχουν σχέσεις με το Ισλαμικό Απελευθερωτικό Μέτωπο Μόρο (MILF)», δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας του Βορείου Κοταμπάτο, Εμανουέλ Πινόλ.

Το MILF είναι ή μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση που μάχεται για τη δημιουργία ισλαμικού κράτους στις νότιες Φιλιππίνες. Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας υποστηρίζουν ότι οι μουσουλμάνοι αντάρτες έχουν διασυνδέσεις με το δίκτυο της Αλ Κάιντα.

«Αυτοί είναι οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα και έχουν εκπαιδευθεί για τέτοιες επιθέσεις», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ο κυβερνήτης της επαρχίας του Βορείου Κοταμπάτο.

Η έκρηξη έγινε το μεσημέρι (τοπική ώρα) και προκάλεσε πυρκαγιά στα γραφεία μίας μεταφορικής εταιρείας στο Κινταπαουάν, μία πόλη με πληθυσμό 200.000 ανθρώπων, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι Χριστιανοί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή