ΕΛΚ: «Πλήρης στήριξη» στον Αντ. Σαμαρά εν όψει της ελληνικής προεδρίας

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 14:07
UPD:14:15
EPA/OLIVIER HOSLET

O πρόεδρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, Ζοζέφ Ντολ δήλωσε ότι «η οικογένεια του ΕΛΚ υποστηρίζει πλήρως τον έλληνα πρωθυπουργό».

A- A A+

Την πλήρη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξέφρασε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο Ζοζέφ Ντολ, με αφορμή τις φωνές που θέτουν υπό αμφισβήτηση την αποτελεσματικότητα της επερχόμενης ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε., λόγω της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντολ δήλωσε ότι «η οικογένεια του ΕΛΚ υποστηρίζει πλήρως τον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και την κυβέρνησή του, σε όλες τις προσπάθειές τους για να βγάλουν τη χώρα από την οικονομική κρίση και τις κοινωνικές επιπτώσεις της».

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του κάνουν το παν για να προετοιμάσουν μια ομαλή και επιτυχημένη ελληνική προεδρία», πρόσθεσε και με αφορμή το έγκλημα στο Κερατσίνι σημείωσε: «Αποδοκιμάζουμε τις αντιδράσεις των άλλων πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι χρησιμοποιούν το θάνατο ενός ατόμου ως εργαλείο για την πολιτική εκστρατεία εναντίον της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΕΛΚ, «οι φανατικές πράξεις και η βία δεν έχουν καμία θέση στις σύγχρονες και δημοκρατικές κοινωνίες κανενός κράτους μέλους της Ε.Ε.».

«Κάθε έγκλημα είναι κατακριτέο, αλλά ειδικότερα εκείνα με πολιτικό χαρακτήρα θεωρούνται απαράδεκτα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας. Εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία αυτή πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατόν», κατέληξε.

Χθες, ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα σχολίασε ότι εάν η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, «δεν μπορέσουν να σταματήσουν τη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της Ε.Ε. και δεν θα φέρει καμία πρόοδο στην Ευρώπη ή την Ελλάδα».

Σήμερα δύο γερμανοί βουλευτές ζήτησαν να παραιτηθεί η Ελλάδα από την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., επικαλούμενοι το κόστος της διοργάνωσης.

Πρόκειται για τον Κλάους- Πέτερ Βιλς από τους Χριστιανοδημοκράτες και για τον Φρανκ Σέφλερ, βουλευτή των Φιλελεύθερων.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή