Νταβούτογλου: Θα υπάρξουν συνέπειες αν η Συρία προβεί σε αντίποινα

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προειδοποιεί το συριακό καθεστώς, μετά την κατάρριψη του συριακού ελικοπτέρου
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 18:10
UPD:18:14
REUTERS/UMIT BEKTAS

«Αν το συριακό καθεστώς εξετάζει το ενδεχόμενο αντιποίνων, θα πρέπει να ξέρει ότι θα έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες» , σημείωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προειδοποίησε τις συριακές αρχές να μην προβούν σε αντίποινα μετά την κατάρριψη ενός συριακού ελικοπτέρου την Δευτέρα, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα έχει «συνέπειες» .

«Αν το συριακό καθεστώς εξετάζει το ενδεχόμενο αντιποίνων, θα πρέπει να ξέρει ότι θα έχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες» , σημείωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε εότι η επίθεση, που έλαβε χώρα χθες στο συριακό μεθοριακό πέρασμα προς την Τουρκία Μπαμπ αλ Χάουα, δεν έγινε σε αντίποινα για την κατάρριψη του συριακού Mi-17.

«Οι υπηρεσίες μας ασφαλείας και πληροφοριών ερευνούν σχετικά με αυτό, αλλά θα ήταν εσφαλμένο να συμπεράνουμε βιαστικά ότι πρόκειται για αντίποινα» , δήλωσε ο υπουργός.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε επίσημα ότι δύο τουρκικά αεροσκάφη F-16 κατέρριψαν την Δευτέρα ένα συριακό στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή