Κίνα: Την Κυριακή η ετυμηγορία για τον Μπο Σιλάι

Ώρα μηδέν για το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΚ Κίνας
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 12:30
UPD:12:47
EPA/JINAN INTERMEDIATE PEOPLE'S COURT / HANDOUT

Στιγμιότυπο από τη δίκη του πρώην ισχυρού άνδρα του ΚΚ Κίνας, Μπο Σιλάι (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την ετυμηγορία του για τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΚΚ Κίνας και νυν κατηγορούμενο για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, Μπο Σιλάι, θα εκδώσει κινεζικό δικαστήριο την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. Η δίκη του διεξήχθη εντός του Αυγούστου.

Η απόφαση θα εκδοθεί στις 5 π.μ. (ώρα Ελλάδος) της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικαστηρίου της Τζινάν, στην ανατολική Κίνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο επίσημο ιστολόγιό του.

Ο κ. Μπο, κομματικός επικεφαλής στη νοτιοδυτική κινεζική μητρόπολη Τσονγκίνγκ, αποτελούσε ανερχόμενη προσωπικότητα στα κλιμάκια της κινεζικής ηγεσίας, όταν η καριέρα του διακόπηκε βιαίως από σκάνδαλο δολοφονίας στο οποίο εμπλεκόταν η γυναίκα του, Γκου Καϊλάι, η οποία δηλητηρίασε τον βρετανό επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ, οικογενειακό φίλο του ζευγαριού.

Ο κατηγορούμενος υπερασπίστηκε τον εαυτό του κατά τη διάρκεια της δίκης σε πολύ υψηλούς τόνους, διαψεύδοντας την κατάθεση της συζύγου του ως αποκυήματα της φαντασίας μιας «τρελλής γυναίκας».

Επανέλαβε πολλές φορές ότι είναι αθώος για τις κατηγορίες οι οποίες του προσάπτονται, μολονότι παραδέχθηκε ότι ευθύνεται για σειρά «λαθεμένων αποφάσεων», οι οποίες εξέθεσαν τη χώρα του, όπως ο χειρισμός της υπόθεσης του πρώην αστυνομικού διευθυντή και έμπιστού του στην Τσονγκίνγκ, Γουάνγκ Λιτζούν, ο οποίος είχε ενημερώσει τον Μπο Σιλάι για την πιθανότητα η σύζυγός του να είναι η αυτουργός της δολοφονίας Χέιγουντ.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή