Βουλή: Για «ανθέλληνες» και «τουρκοπροσκυνημένους μνημονιακούς» μίλησε ο Χρ. Παππάς

Ένταση στο Κοινοβούλιο
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 19:57
UPD:21:16
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο κ. Παππάς μίλησε μεταξύ άλλων για «τουρκοφοβία, αν όχι τουρκολαγνεία, όλων των καθεστώτων από το 1922 μέχρι σήμερα».

A- A A+

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή κατά την αναφορά για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος (14η Σεπτεμβρίου).

Αφορμή ήταν η ομιλία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, ο οποίος χαρακτήρισε «τουρκόφωνους πράκτορες» τους μουσουλμάνους βουλευτές που πήγαν στα εγκαίνια του μουσείου στο σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, ενώ έκανε λόγο και για «ανθέλληνες και τουρκοπροσκυνημένους μνημονιακούς».

Ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης του επεσήμανε ότι έχει διαπράξει ατοπήματα και τον ενημέρωσε ότι θα διαγράψει από τα πρακτικά όσα είναι προσβλητικά.

Ο κ. Παππάς μίλησε ακόμη για «τουρκοφοβία, αν όχι τουρκολαγνεία, όλων των καθεστώτων από το 1922 μέχρι σήμερα» και για «τουρκόφιλη πολιτική» από τους πρώην πρωθυπουργούς Γ. Παπανδρέου (τον αποκάλεσε «Τζέφρι») και Κ. Καραμανλή.

Όταν αντέδρασαν βουλευτές της ΝΔ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης φώναξε σε έναν από αυτούς «τράβα στην Ισταμπούλ, ρε».

Ανέφερε ακόμη πως «για τη Χρυσή Αυγή η πρωτεύουσα της Ελλάδας ήταν και θα είναι η Κωνσταντινούπολη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε για πρωτοφανείς και απαράδεκτες κατηγορίες, και ζήτησε να εξεταστεί η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής από την Διάσκεψη των Προέδρων προσθέτοντας ότι «υπάρχουν δυνατότητες ώστε το προεδρείο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των βουλευτών απέναντι σε τέτοιες προκλήσεις».

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν, πόσο μάλλον από τους υμνητές του Χίτλερ», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης κατηγορώντας την Χρυσή Αυγή ότι προσπαθεί να οργανώσει προκλήσεις .

Τη Μικρασία τη χάσαμε από την πλειοδοσία κάποιων αφρόνων της εποχής που ζήταγαν από τον ελληνικό στρατό να μην περιοριστεί στα μικρασιατικά παράλια, αλλά να φτάσει μέχρι την Κόκκινη Μηλιά, σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

newsroom naftemporiki.gr  με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή