Tι λένε στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Τσίπρα - Άσμουσεν

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 19:19
UPD:19:51
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Μπρούνο Κράισκι (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ξεχωριστής σημασίας αναμένεται να είναι η συνάντηση την Πέμπτη στη Φρανκφούρτη μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γκεργκ Άσμουσεν.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου σημειώνουν στο naftemporiki.gr ότι δεν έχει τόση σημασία η αυτονόητη επισήμανση εκ μέρους του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα ότι το πρόγραμμα διάσωσης και προσαρμογής, ως έχει, δεν είναι βιώσιμο, αλλά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τη δυνατότητα από πρώτο χέρι να «μετρήσει» τις αντιδράσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων (και μάλιστα του πιο σκληρού πυρήνα, όπως η ΕΚΤ) στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολύτιμη αυτή τεχνογνωσία θα είναι, λένε, πολύ χρήσιμη στο μέλλον προκειμένου η πρόταση του κόμματος να είναι πέρα από ριζοσπαστική και ρεαλιστική.

Να κινείται δηλαδή στη σφαίρα του εφικτού. Βέβαια στο σημείο αυτό οι πάντες στην Κουμουνδούρου επαναλαμβάνουν ότι σε περίπτωση που εταίροι και δανειστές μας επιμείνουν στη συνέχιση των ίδιων αδιέξοδων πολιτικών λιτότητας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε μονομερής ενέργειες.      

Την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στη Βιέννη, μία χώρα όπου στο πρόσφατο παρελθόν έχει λάβει αρνητικές έως εχθρικές θέσεις απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα χρέους, όπου θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Μπρούνο Κράισκι, με θέμα: «Πλεονασματικές έναντι ελλειμματικών χωρών: μια θανάσιμη απειλή για το μέλλον της Ευρώπης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή