Τομέας Γεωφυσικής ΑΠΘ: Κινδυνεύει λόγω διαθεσιμότητας ο Σεισμολογικός Σταθμός

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Τομέα Γεωφυσικής του πανεπιστημίου
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 18:43
UPD:19:24

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Τομέας Γεωφυσικής του ΑΠΘ παρέχει σε εικοσιτετράωρη βάση, μέσω του Σεισμολογικού του Δικτύου ενημέρωση σχετική με τη σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Για πιθανή αδυναμία λειτουργίας του Σεισμολογικού Σταθμού του ΑΠΘ, λόγω της επικείμενης διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων, προειδοποιούν τα μέλη του Τομέα Γεωφυσικής του πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Τομέας Γεωφυσικής του ΑΠΘ παρέχει σε εικοσιτετράωρη βάση, μέσω του Σεισμολογικού του Δικτύου ενημέρωση σχετική με τη σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα, ενώ τα δεδομένα που παράγονται τροφοδοτούν τα διεθνή σεισμολογικά κέντρα και αποτελούν τη βάση για τη σεισμική θωράκιση της χώρας. Όπως επισημαίνεται, οι παραπάνω δραστηριότητες απαιτούν εξειδικευμένο επιστημονικό έργο, που σχετίζεται με τη διαρκή παρακολούθηση των 40 σεισμολογικών σταθμών αλλά και με τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων.

Το έργο αυτό, όπως αναφέρεται, επιτελείται, σε μεγάλο βαθμό, από υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και προειδοποιούν ότι «η επαπειλούμενη διαθεσιμότητα ειδικευμένων επιστημόνων του Σεισμολογικού Σταθμού, όχι μόνο θα πλήξει ανεπανόρθωτα το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται ανελλιπώς από το 1981 μέχρι σήμερα, αλλά θα οδηγήσει σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας» . Ο Τομέας Γεωφυσικής ζητά από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια, γιατί αυτό, όπως υποστηρίζουν, θα οδηγήσει σε «αξεπέραστα λειτουργικά προβλήματα» .

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή