Δ. Στρατούλης: Αν φύγουν άλλοι 200 από το ΙΚΑ, οι συντάξεις θα κάνουν τρία και τέσσερα χρόνια να βγουν

Δηλώσεις του Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β Αθήνας και υπεύθυνου ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013 17:34
UPD:17:40
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Ως «ανήκουστη και προκλητική» χαρακτήρισε την «επίμονη άρνηση επί ώρες» του υπουργού Εργασίας να συζητήσει με αντιπροσωπεία των ομοσπονδιών των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας και στους φορείς του ο κ. Στρατούλης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Σήμερα οι συντάξεις καθυστερούν 12 μήνες, λόγω έλλειψης προσωπικού. Εάν φύγουν και άλλοι 200 από το ΙΚΑ, οι συντάξεις θα κάνουν τρία και τέσσερα χρόνια να βγουν» δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, σε δήλωσή του.

Ως «ανήκουστη και προκλητική» χαρακτήρισε την «επίμονη άρνηση επί ώρες» του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να συζητήσει με αντιπροσωπεία των ομοσπονδιών των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας και στους φορείς του ο κ. Στρατούλης. «Αυτές είναι λογικές ‘αποφασίζουμε και διατάσσουμε΄» είπε σχετικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Στρατούλης, «οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Εργασίας και στους φορείς του, δηλαδή στα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΟΑΕΔ και τους οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής, απεργούν από χθες μεταξύ άλλων, διότι 600 συνάδελφοί τους θα βγουν σε διαθεσιμότητα και τα 2/3 από αυτούς θα οδηγηθούν σε απολύσεις, βάσει της συμφωνίας κυβέρνησης-τρόικας ότι από τις 25. 000 διαθεσιμότητες οι 15. 000 θα μετατραπούν σε απολύσεις (4. 000 φέτος και 11. 000 του χρόνου)».

«Από αυτούς τους 600 που βγαίνουν άμεσα σε διαθεσιμότητα οι 200 θα προέρχονται από το ΙΚΑ, 270 από τον ΟΑΕΔ και άλλοι 130 από άλλα ασφαλιστικά ταμεία» συμπλήρωσε ο κ. Στρατούλης.

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε τις «μεθοδεύσεις» αυτές ως «αδιανόητες και ειδικά στο ΙΚΑ», λέγοντας πως σήμερα οι συντάξεις καθυστερούν 12 μήνες λόγω έλλειψης προσωπικού. Εάν φύγουν και άλλοι 200 από το ΙΚΑ, πέραν καθυστέρησης της τάξης των τριών και τεσσάρων ετών, «οι ασφαλισμένοι θα ταλαιπωρούνται ακόμη περισσότερο για να εξυπηρετηθούν, ενώ αυτοί που θα απομείνουν στον οργανισμό θα εξοντώνονται ακόμη περισσότερο στη δουλειά και δεν θα τα βγάζουν πέρα».

Ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε τις πολιτικές αυτές ως «εγκληματικές και ανθρωποκτόνες», λέγοντας πως οι υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, όταν πρόκειται για την τρόικα «κουβεντιάζουν μαζί της, πηγαίνουν γονατιστοί σε αυτήν και υπακούουν πειθήνια στις εντολές της, ενώ με τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους που είναι σε απεργία και χάνουν το μεροκάματό τους αρνούνται ουσιαστικά να κάνουν διάλογο», ενώ πρόσθεσε πως η απεργία είναι δημοκρατικό δικαίωμα, το οποίο προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους.

Όπως είπε, οι δηλώσεις του υπουργού ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τις διαθεσιμότητες- απολύσεις, «επιβεβαιώνουν την κυβερνητική αδιαλλαξία και αναλγησία και ουσιαστικά την τυφλή πρόσδεση της κυβέρνησης στις εντολές και τις επιταγές της τρόικας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή