Στην Αγκυρα ο Γιώργος Παπανδρέου

Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2003 12:27
A- A A+

Στην Αγκυρα μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα έχει την ευκαιρία για διμερείς επαφές με την τουρκική ηγεσία, ενώ αύριο οι επαφές του θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων της κοινοτικής τρόϊκας με την Τουρκία.

Απόψε ο κ.Παπανδρέου θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Γκιούλ, τον Ρετζέπ Ερντογάν και τον Τούρκο υπουργό των Εξωτερικών Γιασάρ Γιακίς.

Στο πλαίσιο των διμερών συζητήσεων θα τεθούν θέματα που αφορούν στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τη διαδικασία των διερευνητικών επαφών Αθήνας-Αγκυρας, της σχέσης σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Εξάλλου, τις αυριανές συζητήσεις στην Αγκυρα θα απασχολήσουν η διαδικασία αναθεώρησης της εταιρικής σχέσης Ε.Ε.-Τουρκίας, οι ευρωτουρκικές σχέσεις υπό το φως των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης, η ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου και η εκπλήρωση των κριτήριων της Κοπεγχάγης, καθώς επίσης οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, στο Αμμάν, το Αφγανιστάν, τα Δυτικά Βαλκάνια, τον Καύκασο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μπεγλίτης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι πρόκειται για μια σημαντική επίσκεψη η οποία θα αποτελέσει ευκαιρία για να συζητηθούν τα επόμενα βήματα με απώτερο στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των ευρωτουρκικών σχέσεων με φόντο το Συμβούλιο Σύνδεσης που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Στο πλαίσιο της κινητικότητας και των πρωτοβουλιών της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επισκεφθεί από την Κυριακή τη Δαμασκό, το Αμμάν και το Ριαντ, όπου θα έχει επαφές για την κρίση στο Ιράκ.

Ανοιχτό παραμένει, όπως είπε σήμερα ο κ. Μπεγλίτης, το θέμα επίσκεψης του κ. Παπανδρέου στο Κάϊρο.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή