Επιστολή Ευ. Βενιζέλου προς τον Ρώσο ΥΠΕΞ Λαβρόφ για τα 185 χρόνια διπλωματικών σχέσεων

Για μακραίωνους δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 19:55
UPD:19:57
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σημαντικό ρόλο στις σχέσεις των δύο χωρών, όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, αναμένεται να διαδραματίσει, το προγραμματιζόμενο για το 2016 Έτος Ελλάδας στη Ρωσία και Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα.

A- A A+

Επιστολή με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 185 ετών από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας απέστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για μακραίωνους και βαθείς δεσμούς φιλίας και εμπιστοσύνης «που συνδέουν τους δύο λαούς μας αποτελούν την ισχυρή βάση, επί της οποίας σφυρηλατήθηκαν οι πολυσχιδείς σχέσεις συνεργασίας, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, μεταξύ των δύο χωρών μας και δημιούργησαν μια σχέση διαχρονικής πνευματικής και πολιτισμικής συγγένειας».

Συνεχίζοντας, αναφέρει πως η Ελλάδα και η Ρωσία είναι ομόδοξες χώρες, με πολλές κοινές πολιτισμικές και κοινωνικές αξίες, με πολλές κοινές ιστορικές σελίδες δόξας αλλά και θυσιών. «Κοινή είναι η αφοσίωσή μας σε πανανθρώπινα ιδανικά, όπως αυτά της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και των αρχών του διεθνούς δικαίου» επισημαίνει σχετικά.

«Η επέτειος των 185 ετών από την θέσπιση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στη Ελλάδα και την Ρωσία δίδει την δυνατότητα απολογισμού του παρελθόντος, αλλά και δυναμικού και παραγωγικού σχεδιασμού για το μέλλον. Σε μια περίοδο με πολλές προκλήσεις, είμαστε αποφασισμένοι να εργασθούμε για την περαιτέρω εμβάθυνση και ανάπτυξή των σχέσεών μας, πάντοτε σε κλίμα εμπιστοσύνης, που αποτελεί σταθερό χαρακτηριστικό αυτών» συνεχίζει ο κ. Βενιζέλος.

Σημαντικό ρόλο στις σχέσεις των δύο χωρών, όπως συμπληρώνει, αναμένεται να διαδραματίσει, το προγραμματιζόμενο για το 2016 Έτος Ελλάδας στη Ρωσία και Έτος Ρωσίας στην Ελλάδα, «το οποίο θα παρέχει στις δύο χώρες και τους λαούς τους την ευκαιρία για καλύτερη γνωριμία και στενότερη συνεργασία σε ποικίλους τομείς, όπως αυτοί του πολιτισμού, του εμπορίου, της παιδείας, της οικονομίας, των ΜΜΕ και της τεχνολογίας».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή