Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2001 07:01
UPD:11:00
A- A A+

Νεφώσεις, με παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπει για σήμερα στα βόρεια της χώρας η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών η καταιγίδων και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωϊνές ώρες στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιο-ανατολικοί μέτριοι, ενισχυμένοι το βράδυ σε ισχυρούς. Και στο Ιόνιο τοπικά οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί, στα ανατολικά βόρειοι βορειο-ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον πέντε (-5) έως τέσσερις βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από μηδέν έως εννέα και στα νησιά από έξι 12 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα προβλέπονται για την Αττική, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και θερμοκρασία θα κυμανθεί από πέντε έως εννέα βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις προβλέπονται αρχικά για τη Θεσσαλονίκη, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ορεινά και σταδιακά ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειο-ανατολικοί μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως τέσσερις βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή