Εξετάζεται ελάφρυνση δανείων στρατιωτικών

Απάντηση Φ. Γεννηματά σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 13:34
UPD:13:35
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

A- A A+

Τις δυνατότητες ελάφρυνσης των δανείων που έχουν λάβει στρατιωτικοί διερευνά μεικτή επιτροπή από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Aυτό έγινε γνωστό από γραπτή απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μεικτή επιτροπή συστήθηκε στις αρχές του 2013 βρίσκεται σε συνεννοήσεις με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, ώστε να εξαντληθούν οι δυνατότητες ελάφρυνσης των δανεικών υποχρεώσεων των στρατιωτικών, αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Ακόμη η αναπληρώτρια υπουργός υπενθυμίζει ότι στο υπουργείο «έχει ληφθεί απόφαση του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοηθείας Στρατού για τη μείωση του επιτοκίου επί των χορηγούμενων προκαταβολών έναντι εφάπαξ στο 1,84% και έχει δοθεί εντολή για διερεύνηση της δυνατότητας επέκτασης της ευεργετικής αυτής ρύθμισης στο σύνολο των Ειδικών Λογαριασμών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Σημειώνεται ότι και με τη ΔΕΗ έχουν συμφωνηθεί μέτρα εξυπηρέτησης και ελάφρυνσης ευπαθών ομάδων του προσωπικού του ΥΕΘΑ (ρύθμιση και διακανονισμός οφειλών, όροι αναστολής διακοπών παροχής ρεύματος λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών κ.ά.).

Η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλου, Θ. Γερμανίδη, Ευγ. Ουζουνίδου και Θ. Δρίτσα έγινε μετά από αναφορά της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία τονιζόταν ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστές οι αποφάσεις αυτής της επιτροπής.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή