Νέες συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών στην Τουρκία

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 12:24
UPD:12:29
REUTERS/MURAD SEZER

Τούρκοι αστυνομικοί κυνηγούν διαδηλωτές κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη.

A- A A+

Δακρυγόνα και κανόνια νερού επιστρατεύτηκαν για ακόμη μία φορά χθες στην Τουρκία, προκειμένου η αστυνομία να διαλύσει διαδηλώσεις ενάντια στην ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, στο Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης, συνοικία που θεωρείται προπύργιο της αντιπολίτευσης, ειδικές αστυνομικές μονάδες ανέλαβαν δράση όταν εκατοντάδες διαδηλωτές ύψωσαν οδοφράγματα στα οποία έβαλαν φωτιά.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως περίπου 10 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Το απόγευμα είχαν πραγματοποιηθεί συναυλίες με αίτημα «δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη» στις οποίες είχαν συγκεντρωθεί πολλές χιλιάδες άνθρωποι.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν, σύμφωνα με το Dogan, και σε μια περιφερειακή συνοικία της Άγκυρας, όπου και εκεί διαδηλωτές ύψωσαν οδοφράγματα.

EURONEWSGREEK

Συμπλοκές έφεραν αντιμέτωπους μέχρι αργά τη νύχτα διαδηλωτές και αστυνομικούς στην Αντάκια, όπου το πλήθος τιμούσε τη μνήμη του Αχμέτ Ατακάν, ενός 22χρονου κατοίκου της πόλης που έχασε τη ζωή του στις 9 Σεπτεμβρίου στη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία.

Η οικογένεια του νέου υποστηρίζει πως σκοτώθηκε από βλήμα της αστυνομίας, πράγμα που διέψευσε ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ.

Ο θάνατος αυτός έχει ανανεώσει τις ταραχές σε όλη την Τουρκία, τρεις μήνες μετά τις χωρίς προηγούμενο αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τη χώρα τον Ιούνιο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή