Ομπάμα - Ροχανί αντάλλαξαν επιστολές

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 23:38
UPD:23:44
euronewsGreek

Μήνυμα προς το Ιράν απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη συμφωνία της Γενεύης για τον χημικό αφοπλισμό της Συρίας. Σε συνέντευξή του σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο συνδυασμός της διπλωματίας με μια αξιόπιστη απειλή προσφυγής στη βία μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα. Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι αντάλλαξε επιστολές με το νέο Ιρανό ομόλογό του, Χασάν Ροχανί, για την κρίση στη Συρία.

A- A A+

Κάλεσμα στο Ιράν να σκεφθεί τη διπλωματία ως έναν τρόπο επίλυσης της διαμάχης για το πυρηνικό πρόγραμμά του, απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο ABC, ορμώμενος από τις εξελίξεις στη συριακή κρίση.

Ο αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι έχει ανταλλάξει επιστολές με τον ιρανό ομόλογό του Χασάν Ροχανί για τη Συρία και κατέστησε σαφές ότι οι αμερικανικές ανησυχίες για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης είναι υψίστης σημασίας.

Είπε ακόμη ότι αμφιβάλλει πως ο Ροχανί «θα κάνει ξαφνικά εύκολη» τη διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ και συμπλήρωσε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην Τεχεράνη να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, που η ίδια υποστηρίζει ότι έχει ειρηνικούς σκοπούς.

«Το συμπέρασμα που πρέπει να τους μείνει από αυτό το μάθημα (την εξέλιξη στη Συρία) είναι ότι υπάρχει η πιθανότητα να επιλυθούν τα ζητήματα αυτά διπλωματικά», τόνισε ο Ομπάμα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή