Ευρωμπάσκετ: Δεύτερος «τελικός» με Σλοβενία

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013 01:26
UPD:09:53
EPA/ARMANDO BABANI
A- A A+

Το δεύτερο από τους τρεις συνολικά «τελικούς» στη Β΄ φάση του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας θα δώσει απόψε στη Λιουμπλιάνα (22:00, ΑΝΤ1, OTE Sports 3) η εθνική Ελλάδας με αντίπαλο την «οικοδέσποινα» του τουρνουά, Σλοβενία.

Κι ενώ το κλίμα στην εθνική ήταν άριστο μετά τη μεγάλη νίκη επί της Ισπανίας, ο τραυματισμός του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, έπεσε σαν «κεραυνός» στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο διεθνής σέντερ υπέστη θλάση 2ου βαθμού και τέθηκε νοκ άουτ από το υπόλοιπο του τουρνουά, γεγονός που αναγκάζει τον Αντρέα Τρινκέρι να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τους Σλοβένους.

FIBAEUROPETV

Το...βάρος στην θέση "5", πλέον, θα πέσει πάνω στους Μπουρούση και Καββαδά, ενώ μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και ο Φώτσης στην θέση "4". Πρόκειται για το τρίτο «χτύπημα» που δέχεται η «γαλανόλευκη» στη διάρκεια της διοργάνωσης, μετά τους τραυματισμούς των Σπανούλη και Ζήση. Ο τελευταίος ήταν καλύτερα χθες μετά το διάστρεμμα που «κληρονόμησε» με την Ισπανία και εκτός απρόοπτου θα ενισχύσει την εθνική ομάδα στη δύσκολη αναμέτρηση με τους «οικοδεσπότες».

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανταπεξήλθε με επιτυχία στον πρώτο «τελικό» κόντρα στην Ισπανία και καλείται να κάνει το ίδιο απέναντι στην… παρέα του NBAer, Γκόραν Ντράγκιτς, έτσι ώστε να βρεθεί «αγκαλιά» με την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο πλέι μέικερ των Φοίνιξ Σανς εξελίσσεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή της μέχρι τώρα πορείας των Σλοβένων κι ο Τρινκέρι καταστρώνει ειδικά πλάνα για να εξουδετερώσει το μεγάλο ατού της ομάδας του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς. Ο Γκόραν Ντράγκιτς κάνει μεγάλα παιχνίδια, τόσο στον τομέα της οργάνωσης, αλλά κυρίως του σκοραρίσματος και είναι απόλυτα λογικό να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο μαρκάρισμά του.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις