Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2003 07:01
A- A A+

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα νότια. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 4 έως 6 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από μείον 2 έως 10 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 12 βαθμούς Κελσιου.

Για αύριο Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί ενισχυόμενοι το απόγευμα σε πολύ ισχυρούς με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Σήμερα Δευτέρα στην Αττική, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής και στην Πάρνηθα και την Πεντέλη πρόσκαιρων χιονοπτώσεων τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις πρωϊνές ώρες θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο η πρόσκαιρη χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή