Αναζητώντας τα συντρίμμια του Columbia

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2003 07:31
A- A A+

Εξονυχιστικές έρευνες διεξάγονται σε ευρεία περιοχή του Τέξας στα σύνορα της πολιτείας με τη Λουϊζιάνα, αναζητώντας τμήματα του διαστημικού λεωφορείου Columbia που εξερράγη και διαλύθηκε στον αέρα, λίγο πριν την προσεδάφισή του το Σάββατο.

Στην επανδρωμένη 28η αποστολή του Columbia μετείχαν επτά αστροναύτες. Μεταξύ αυτών για πρώτη φορά ένας Ισραηλινός και δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία ινδικής καταγωγής. Οπως ανακοινώθηκε, εντοπίστηκαν μέλη από τις σορούς όλων των αστροναυτών.

Εν τω μεταξύ η NASA ανακοίνωσε ότι ο διεθνής διαστημικός σταθμός δεν θα μείνει χωρίς πλήρωμα και δεν υπάρχει λόγος να απομακρυνθούν οι τρεις αστροναύτες που βρίσκονται εκεί.

Αύριο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζωρτζ Μπους θα μεταβεί στο διαστημικό κέντρο Johnson στο Χιούστον του Τέξας, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη τελετή για τους επτά αστροναύτες.

Σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας, ο επικεφαλής της NASA, δήλωσε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς να υποθέσει κανείς ότι το αφρώδες υλικό που διέφυγε κατά την απογείωση του Columbia και χτύπησε το φτερό του σκάφους, προκάλεσε το δυστύχημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή