Δύο συλλήψεις για τα 800 κιλά κάνναβης στην Ηλεία

Οι δυο διακινητές εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα στο Βαρθολομιό και στο Βρανά Ηλείας
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 16:22
UPD:16:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Δύο άνδρες, ηλικίας 51 και 32 ετών, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή και μεταφορά πολύ μεγάλης ποσότητας κάνναβης (832,515 κιλών) στην Ηλεία, με σκοπό την διακίνηση και εμπορία.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν άγνωστο αριθμό συνεργών τους, οι οποίοι αναζητούνται.

Μετά από σχετική ενημέρωση από ιδιώτες, αστυνομικοί βρήκαν χθες τα ξημερώματα, στην παραλία Ανάληψης του Κάστρου Κυλλήνης, πενήντα έξι δέματα, τα οποία περιείχαν πεντακόσια πενήντα έξι πακέτα με αποξηραμένη κάνναβη συνολικού βάρους 832,515 κιλών. Τα δέματα είχαν μεταφερθεί εκεί με σκάφος. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε ένα εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, το όποιο είχε χρησιμοποιηθεί από τους δράστες για τη μετάβαση τους στο χώρο. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ταυτοποιήθηκαν οι δύο συλληφθέντες.

Όπως προέκυψε, ο 32χρονος μετέβη στη παραλία, μαζί με δυο αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας που αναζητούνται, προκειμένου να ξεφορτώσουν τα δέματα από το σκάφος, ενώ ο 51χρονος επιτηρούσε από απόσταση.

Οι δυο διακινητές εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα στο Βαρθολομιό και στο Βρανά Ηλείας και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους και σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες τους βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα συνεννόησης για τη διακίνηση των ναρκωτικών και μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή