Άκης Τσοχατζόπουλος: Δεν είμαστε φιλαράκια κ. συνήγορε

Την αντίδραση του πρώην υπουργού προκάλεσε η αγόρευση του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής, Δ.Κολοβού
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 15:11
UPD:18:07
FOSPHOTOS /PANAYIOTIS TZAMAROS

Την ώρα που ο συνήγορος του Δημοσίου αναφερόταν σε επιστολή «με αποδέκτη τον Ακη Τσοχατζόπουλο» ο κατηγορούμενος παρενέβη λέγοντας στον κ. Κολοβό: «Να λέτε στον Υπουργό παρακαλώ, καταλάβετε επιτέλους ότι δεν είμαστε φιλαράκια» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Για άγνωστα ποσά σε διάφορα σημεία της γης έκανε λόγο ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Διονύσης Κολοβός, αναφερόμενος στις μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο κ. Διονύσης Κολοβός που εκπροσωπεί το Δημόσιο υποστήριξε στην αγόρευσή του πως «το 1996 μετά τα Ιμια ελήφθη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για αγορά εξοπλιστικών σε εξωπραγματικό πόσο. Αγοράζαμε όπλα από το ράφι. Οι κατασκευαστές και οι μεσάζοντες οργανώνονται. Καταφέρνουν να φτάσουν στον ΥΕΘΑ, τον πανίσχυρο τότε Ακη Τσοχατζόπουλο» και πρόσθεσε: «Οι επιτήδειοι δεν υπολόγισαν τον νόμο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που τους περίμενε στη γωνία».

«Να προσέχετε τι λέτε» ήταν η απάντηση του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος μάλιστα, την ώρα που ο συνήγορος του Δημοσίου αναφερόταν σε επιστολή «με αποδέκτη τον Ακη Τσοχατζόπουλο» ο κατηγορούμενος παρενέβη λέγοντας στον κ. Κολοβό:

«Να λέτε στον Υπουργό παρακαλώ, καταλάβετε επιτέλους ότι δεν είμαστε φιλαράκια».

Από την πλευρά της, η συνήγορος του Δημοσίου Αργυρώ Φανουράκη, υποστήριξε στην αγόρευσή της πως από την αποδεικτική διαδικασία αποδείχθηκε ότι ο πρώην υπουργός δωροδοκήθηκε.

«Με εταιρείες-οχήματα ο πρώην υπουργός ξέπλενε το μαύρο χρήμα. Κύριοι δικαστές έχετε πλήθος από στέρεες αποδείξεις που ενισχύουν το κατηγορητήριο. Τα μετρητά που λάμβανε ο Ακης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιήθηκαν για τις ανακαινίσεις των ακινήτων του αλλά και για την πολυτελή ζωή που διήγαγε ο ίδιος με τη σύζυγό του καθώς και οι συγκατηγορούμενοί του, όπως ο Ν. Ζήγρας».

Η συνήγορος πολιτικής Αγωγής, Ουρανία Μενδρινού, επισήμανε στην αγόρευσή της πως ο Ακης Τσοχατζόπουλος τόσον καιρό απευθύνει εκκλήσεις για την αποφυλάκιση της συζύγου του Βίκης Σταμάτη και όχι της κόρης του, Αρετής Τσοχατζοπούλου.

«Η Αρετή Τσοχατζοπούλου διατηρεί μια αξιοπρεπή στάση εδώ σε σχέση με την άθλια στάση του πατέρα της, ο οποίος απευθύνει συνεχείς εκκλήσεις για την αποφυλάκιση της συζύγου του και όχι της κόρης του, που είναι μητέρα τριών παιδιών» είπε χαρακτηριστικά.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις του κατηγορουμένου, προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου που απείλησε τον Ακη Τσοχατζόπουλο με αποβολή από την αίθουσα.

Ακόμη, η κ. Μενδρινού αναφέρθηκε και στις αγορές της Βίκυς Σταμάτη με επώνυμα και ακριβά ρούχα. «Προσπάθησε να μας πείσει ότι ήταν μια μέση Ελληνίδα, αλλά δεν έπεισε», είπε χαρακτηριστικά.

Να αλλάξει ρότα έστω και την ύστατη στιγμή κάλεσαν τον Ακη Τσοχατζόπουλο, οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής στις αγορεύσεις τους.

«Την ύστατη στιγμή αλλάξτε ρότα, αλλάξτε τακτική. Δώστε τα στοιχεία που 5 μήνες λέτε ότι έχετε. Αποκαλύψτε άλλα πρόσωπα διαφθοράς όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Η ιστορία είναι στη γωνία και καταγράφει αδυσώπητα. Μη σπαταλήσετε την προσωπική σας ιστορία σε ευτελή οικονομικά κίνητρα. Δώστε την ευκαιρία για τη μερική έστω λεύκανση του ονόματός σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κολοβός.

Από την πλευρά της , η κ. Μενδρινού στην αγόρευσή της τόνισε στους δικαστές πως δεν πρέπει να δείξουν καμία επιείκεια στον κατηγορούμενο.

«Μη δείξετε καμία επιείκεια. Ο Τσοχατζόπουλος δεν είναι η Ιφιγένεια του συστήματος. Είναι ο σκληρά δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός. Δεν σεβάστηκε τον όρκο του, πρόδωσε τις ιδέες του, την πατρίδα του που εξευτέλισε διεθνώς. Με την απολογία του επιχείρησε ηρωική έξοδο. Προσπάθησε να εμφανιστεί θύμα πολιτικο-δικαστικών κέντρων. Το μαύρο κουτί δεν είναι το ΚΥΣΕΑ αλλά η ροή του μαύρου χρήματος. Τι θα μας πει το ΚΥΣΕΑ κ.Τσοχατζόπουλε; Ότι δεν δωροδοκηθήκατε; Τους είχατε ενημερώσει;», ρώτησε τον Ακη Τσοχατζόπουλο η συνήγορος του Δημοσίου για να λάβει την απάντηση από τον πρώην Υπουργό:

«Πού ξέρετε εσείς; Είναι προκλητική! Δεν έχει καταλάβει και ρωτάει εμένα τώρα. Είναι εκτός πραγματικότητας.»

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη με τις αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης.

 

 

 

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή