Αφγανιστάν: Επίθεση Ταλιμπάν κατά προξενείου των ΗΠΑ

Στη δυτική πόλη Χεράτ
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 14:42
UPD:14:44
REUTERS/MOHAMMAD SHOIB
A- A A+

Επίθεση των Ταλιμπάν κατά του προξενείου των ΗΠΑ στην πόλη Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν απέκρουσαν αμερικανικές και αφγανικές δυνάμεις την Παρασκευή.

Δύο αφγανοί αστυνομικοί και ένας άνδρας της ασφάλειας του προξενείου έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση η οποία έγινε το χάραμα, ενώ τη ζωή τους έχασαν και επτά μαχητές των Ταλιμπάν.

Οι αρχές του προξενείου δήλωσαν ότι το προσωπικό τους είναι ασφαλές.

EURONEWSGREEK

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, η οποία άρχισε με εκκωφαντική έκρηξη στην είσοδο του κτηριακού συγκροτήματος και ακολουθήθηκε από ανταλλαγή πυρών κοντά στο κτήριο του προξενείου.

Οι επιθέσεις συνεχίζονται παρά το σχεδιασμό για αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν το 2014.

Δεκαεπτά πολίτες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στη Χεράτ.

Η πόλη βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Ιράν και αποτελεί κόμβο για το αφγανικό εμπόριο. Στην περιοχή επικρατούσαν ειρηνικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια.

Το αμερικανικό προξενείο στην Χεράτ ιδρύθηκε προ τεσσάρων ετών και στεγάζεται σε κτήριο πρώην ξενοδοχείου πέντε αστέρων.

Φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά εξερράγη, εξάλλου, κοντά σε κυβερνητικά γραφεία την Παρασκευή στη νοτιοανατολική αφγανική επαρχία Πακτίκα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μεγάλος αριθμός μελών των αφγανικών σωμάτων ασφαλείας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή