Ποδηλασία: Επέστρεψε το Ολυμπιακό μετάλλιο ο Αρμστρονγκ

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 09:39
UPD:09:47
EPA/GERO BRELOER

Η Ολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών έλαβε το χάλκινο μετάλλιο του Λανς Άρμστρονγκ (δεξιά) από τους Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. 

A- A A+

Το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ επέστρεψε στην Αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή ο Λανς Αρμστρονγκ.

Ο εκπρόσωπος της USOC, Πάτρικ Σαντάνσκι, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών έλαβε το χάλκινο μετάλλιο του Λανς Άρμστρονγκ από τους Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Η ΔΟΕ και η USOC είχαν ζητήσει να επιστραφεί το μετάλλιο. Η USOC έκανε τους απαραίτητους διακανονισμούς προκειμένου να επιστραφεί στην IOC».

Λίγες ώρες νωρίτερα από την επίσημη τοποθέτηση της USOC, ο πρώην κορυφαίος ποδηλάτης είχε αναρτήσει στην προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Επιστράφηκε το μετάλλιο του 2000 USOC και σύντομα θα βρίσκεται στην Ελβετία».

Πριν από ένα χρόνο αποκαλύφθηκε ότι ο Άρμστρονγκ έκανε χρήση αναβολικών και ως εκ τούτου η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδηλασίας τον τιμώρησε με ισόβιο αποκλεισμό και αφαίρεση όλων των τίτλων που είχε κατακτήσει σε μεγάλες διοργανώσεις.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις