Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2003 07:01
A- A A+

Τοπικές νεφώσεις στα νοτιοανατολικά με πιθανές βροχές κυρίως τις πρωϊνές ώρες, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και τις πρωϊνές ώρες και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Από το απόγευμα οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Κεντρική Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο τοπικά ισχυροί ενισχυμένοι σταδιακά σε πολύ ισχυρούς και στα πελάγη θυελλώδεις.

Αύριο Τετάρτη αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στα πελάγη πολύ θυελλώδεις. Από το βράδυ στα δυτικά οι άνεμοι θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις μεσημεριανές ώρες σταδιακά θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά σταδιακά θα γίνουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και αργότερα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και στην αρχή της ημέρας στα γύρω ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς αλλά σταδιακά θα γίνουν νότιοι μέτριοι και αργότερα ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή