ΗΠΑ : Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη επίθεση της Β. Κορέας

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2003 07:53
A- A A+

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να παραπεμφθεί το θέμα που προέκυψε με τα πυρηνικά όπλα της Β. Κορέας, η οποία χθες ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε ετοιμότητα τα στρατεύματά της για την περίπτωση αμερικανικής επίθεσης.

Η Ουάσινγκτον από την πλευρά της, έθεσε σε κατάσταση επιφυλακής, βομβαρδιστικά B-52, μαχητικά F-16 και πολεμικά πλοία για πιθανή ανάπτυξή τους στο Δυτικό Ειρηνικό, προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη επίθεση της Β. Κορέας σε περίπτωση πολέμου στο Ιράκ.

Αυτό δήλωσαν αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι ο υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, δεν έχει δώσει διαταγή για την ανάπτυξη των δυνάμεων αυτών.

Στις 12 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας για την κρίση στη Β. Κορέα και το πιο πιθανόν είναι να ζητηθεί η εξέταση του θέματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας, Μωχάμεντ Ελ Μπαραντεϊ. Πρόσθεσε, ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια για να πείσει τη Β. Κορέα να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συνθήκες και να παγώσει ξανά το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή