Προειδοποίηση Σαντάμ Χουσεΐν στην Αυστραλία

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2003 08:02
A- A A+

Ο Ιρακινός ηγέτης Σαντάμ Χουσεΐν προειδοποιεί την Αυστραλία για το τίμημα του αίματος που θα πληρώσει στην περίπτωση συμμετοχής της σε έναν πόλεμο εναντίον του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Ο απεσταλμένος του ιρακινού ηγέτη, Σάαντ αλ Σαμαράϊ, τόνισε στην Καμπέρα πως ο Σαντάμ γνωρίζει την άποψη της κοινής γνώμης στην Αυστραλία και δείχνει μέγάλη προσοχή στη χώρα, η οποία θα υποστεί μεγάλες απώλειες στην περίπτωση που εμπλακεί σε έναν πόλεμο κατά του Ιράκ.

«Κοιτάζει όλες τις πληροφορίες και είναι ενήμερος για την κατάσταση της κοινής γνώμης και γενικότερα του λαού της Αυστραλίας», πρόσθεσε ο Σαμαράϊ.

Σύμφωνα με τον ίδιο απεσταλμένο, ο επικεφαλής των επιθεωρητών αφοπλισμού του ΟΗΕ, Χανς Μπλιξ, βρίσκεται κάτω «από την ασφυκτική πίεση των Αμερικανών», μολονότι το Ιράκ συνεργάζεται πλήρως με τους επιθεωρητές.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζων Χάουαρντ, που αντιμετωπίζει μεγάλη αντίδραση στο εσωτερικό όσον αφορά τη συμμετοχή της χώρας στην αμερικανική πανστρατιά, θα πραγματοποιήσει περιοδεία-αστραπή για να διαβουλευθεί κατά κύριο λόγο με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους και τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ και να εξηγήσει τις αυστραλιανές θέσεις για το Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή