Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στην Στερεά Ελλάδα

Προσήχθησαν 238 άτομα, συνελήφθησαν 29 και βεβαιώθηκαν πάνω από 200 παραβάσεις
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 18:39
UPD:20:24
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 125 αστυνομικοί, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν 42 οχήματα και μοτοσικλέτες (φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη επιχείρηση της αστυνομίας).

A- A A+

Αστυνομική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας πραγματοποιήθηκε σήμερα, από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι,  σε διάφορες περιοχές με καταυλισμούς Ρομά, στους Νομούς Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 125 αστυνομικοί, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης διατέθηκαν 42 οχήματα και μοτοσικλέτες.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν 1.004 άτομα (775 ημεδαποί και 229 αλλοδαποί) και 376 οχήματα και δίκυκλα. Προσήχθησαν 238 (168 ημεδαποί και 70 αλλοδαποί) και συνελήφθησαν 29 για ναρκωτικά, κλοπές, παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, του Τελωνειακού Κώδικα, του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και του ΚΟΚ.

Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.μεγάλος αριθμός λαθραίων πακέτων τσιγάρων, μεταλλικά και χάλκινα αντικείμενα, ως προϊόντα κλοπής και είδη παραεμπορίου. Βεβαιώθηκαν συνολικά 214 παραβάσεις.

ELLINIKIASTYNOMIA

Η συγκεκριμένη ευρεία αστυνομική επιχείρηση, η οποία αποσκοπεί στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, είναι η 22η που πραγματοποιείται κατά σειρά από τις αρχές του 2013, σε διάφορες περιοχές με καταυλισμούς Ρομά  στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας..

Αστυνομική επιχείρηση έλαβε χώρα και στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν έλεγχοι σε 297 άτομα, 138 οχήματα και 25 καταστήματα. Συνολικά, προσήχθησαν 130 άτομα και συνελήφθησαν 13, εκ των οποίων κατηγορούνται, ένας για όπλα και ναρκωτικά, ένας για ναρκωτικά, ένας για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ένας για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, δύο επειδή σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 89.555,82 και 88.793,88 ευρώ, αντίστοιχα, μία για κλοπή, τρεις για καταδικαστικά έγγραφα και τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 32 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τρεις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, 30 φυσίγγια και κάλυκες καθώς και 39,4 γραμμάρια χασίς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή