Σινά: Βομβιστικές επιθέσεις και μάχες αιγυπτιακού στρατού - ισλαμιστών

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 15:56
UPD:16:02
REUTERS/STRINGER

Ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον ισλαμιστών μαχητών στην περιοχή Σεΐχ Ζουγουέιντ, στο βόρειο Σινά.

A- A A+

Έξι αξιωματικοί του αιγυπτιακού στρατού σκοτώθηκαν την Τετάρτη όταν εξερράγησαν δύο παγιδευμένα οχήματα κοντά σε εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων στη Χερσόνησο του Σινά, κοντά στα σύνορα με την παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας.

Τα στοιχεία ανακοίνωση ο ίδιος ο στρατός της Αιγύπτου.

Άλλοι 10 αξιωματούχοι του στρατού και επτά πολίτες τραυματίστηκαν επίσης σε επιθέσεις στην συνοριακή πόλη Ράφα, κοντά στο Ισραήλ, σε περιοχή του βόρειου Σινά στην οποία οι επιθέσεις ενόπλων μαχητών έχουν αυξηθεί μετά την αποπομπή του ισλαμιστή προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, στις 3 Ιουλίου.

Σε ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης της Αιγύπτου, νωρίτερα, είχε μεταδοθεί ότι ένοπλοι είχαν εξαπολύσει επίθεση κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Σινά με αεριωθούμενες χειροβομβίδες.

Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν πρόκειται για διακριτές επιθέσεις, ενώ κάτοικοι της περιοχής έγιναν αυτόπτες μάρτυρες συγκρούσεων στρατιωτών και ενόπλων μαχητών στην περιοχή.

Η ισλαμιστική ομάδα Ανσάρ Μπέιντ Αλ Μακντίς, με βάση της το Σινά, ανέλαβε εξάλλου την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του αιγύπτιου υπουργού Εσωτερικών στο Κάιρο και «υποσχέθηκε» περισσότερες επιθέσεις σαν απάντηση στην καταστολή κατά των ισλαμιστών από πλευράς της νέας, υποστηριζόμενης από το στρατό, κυβέρνησης.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο στρατός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον ισλαμιστών μαχητών στην περιοχή Σεΐχ Ζουγουέιντ, στο βόρειο Σινά.

Αναπτύχθηκαν μεταξύ άλλων δεκάδες τεθωρακισμένα, ενώ έγινε χρήση και επιθετικών ελικοπτέρων, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων και τη σύλληψη εννέα υπόπτων, σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή