Ιορδανία: Βουλευτής πυροβόλησε κατά βουλευτή και συνελήφθη

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 20:14
UPD:20:19
REUTERS/MUHAMMAD HAMED

Ο βουλευτής Ταλάλ αλ Σαρίφ άνοιξε πυρ εναντίον του βουλευτή Κουσάι Αλ Νταμίσι μέσα στο κτήριο του κοινοβουλίου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ένας ιορδανός βουλευτής συνελήφθη την Τρίτη, αφού άνοιξε πυρ με ένα ημιαυτόματο τουφέκι Καλάσνικοφ μέσα στο κοινοβούλιο της χώρας του εναντίον συναδέλφου του, χωρίς να τον τραυματίσει.

Όπως έγινε γνωστό από δικαστικές και κοινοβουλευτικές πηγές, ο γενικός εισαγγελέας του Αμάν διέταξε ο βουλευτής Ταλάλ αλ Σαρίφ να κρατηθεί επί 15 ημέρες, καθώς άνοιξε πυρ εναντίον του βουλευτή Κουσάι Αλ Νταμίσι μέσα στο κτήριο του κοινοβουλίου.

Ο κ. Σαρίφ κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση κατά της αρχής.

REUTERS

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Ιορδανίας, Petra, μετέδωσε ότι ο κ. Σαρίφ τέθηκε εκτός κοινοβουλίου, ενώ η βουλευτική του ιδιότητα του κ. Νταμίσι ανεστάλη για έναν χρόνο.

Πηγή ανέφερε ότι ο κ. Σαρίφ πυροβόλησε μετά από μια διαμάχη που είχε με τον συνάδελφό του, ο οποίος την Κυριακή είχε καυγαδίσει και με έναν άλλο βουλευτή, τον Γιαχία Αλ Σαούντ.

EURONEWSGREEK

Σε ιορδανικούς ειδησεογραφικούς ιστοτόπους αναρτήθηκε ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται ο μεν Κ. Νταμίσι να βγάζει τα παπούτσια του, ο δε κ. Σαούντ να λύνει τη ζώνη του κατά τη διάρκεια διένεξής τους η οποία αφορούσε τον εσωτερικό κανονισμό του κοινοβουλίου. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η διαμάχη τερματίστηκε εκεί.

Τον περασμένο Μάρτιο, κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης συνεδρίασης, ένας άλλος βουλευτής επιχείρησε να τραβήξει πιστόλι, αλλά τον σταμάτησαν συνάδελφοί του.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή