Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί κατά της διαθεσιμότητας

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 19:13
UPD:22:05
NAFTEMPORIKI.GR
A- A A+

Συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας και του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης οι εκπαιδευτικοί στο Σύνταγμα.

Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το κτήριο της Βουλής.

Με ξεχωριστή πορεία το ΠΑΜΕ κατευθύνθηκε απο την Ομόνοια προς τη Βουλή.

Όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, που νωρίτερα είχαν κλείσει, δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία.

NAFTEMPORIKI.GR
902PORTAL

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος τόνισε πως το Κομμουνιστικό Κόμμα στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί στις γενικές συνελεύσεις τους.

NAFTEMPORIKI.GR

Με ξεχωριστή πορεία ανέβηκε το ΠΑΜΕ απο Ομόνοια προς Βουλη.

«Θα πρωτοστατήσουμε στην πάλη για τον αγωνιστικό προσανατολισμό και την κατεύθυνση του κινήματος ενάντια σε όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους, για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στις διαδικασίες του κινήματός τους, την προώθηση και στερέωση της κοινής δράσης των γονιών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών», πρόσθεσε.

NAFTEMPORIKI.GR

Τη διαφωνία της με το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο εξέφρασε η αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη, προειδοποιώντας πως από τη Δευτέρα θα υπάρξει αγωνιστική απάντηση που θα αποτελέσει «έκπληξη» για το υπουργείο Παιδείας.

NAFTEMPORIKI.GR

Άλλωστε για τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη νέα συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στα Προπύλαια.

EURONEWSGREEK

Υπενθυμίζεται πως αργά το βράδυ της Δευτέρας οι πρόεδροι των EΛΜΕ με τα μέλη του δ.σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου.

NAFTEMPORIKI.GR
Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ από τις 85 που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση.

Οι καθηγητές θα επανεξετάζουν τη στάση τους μετά από κάθε πενθήμερη απεργία, ενώ με ανοικτές επιστολές που απέστειλαν καλούν σε συστράτευση γονείς και μαθητές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή