Ανοίγει τα χαρτιά του ο Αλ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

Μία προς μία οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των πολιτών
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013 06:38
UPD:09:08
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι των πολιτών, εάν και εφόσον, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου. 

A- A A+

Το ρίσκο να μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία του Λευκού Πύργου την ερχόμενη Παρασκευή στις 7.30 μ.μ., αναλαμβάνει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Πρόθεση και στόχος του κ. Τσίπρα είναι, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, να κρατήσει αναμμένες τις μηχανές του κόσμου με δεδομένη και τη μεγάλη συμμετοχή στην πορεία στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Συμμετοχή την οποία διαπίστωσε ιδίοις όμμασι.

Επιπροσθέτως η εκτίμηση των κορυφαίων στελεχών της Κουμουνδούρου είναι ότι εισερχόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι των πολιτών, εάν και εφόσον, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου. Δεσμεύσεις τη βασιμότητα και την ορθότητα των οποίων επεξεργάζεται εδώ και εβδομάδες συγκεκριμένη ομάδα υπό τον Γ. Δραγασάκη.

Αν κάποιος θέλει να κρατήσει μια σταθερά, «μπούσουλας» για τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο κ. Τσίπρας είναι όσα περιλαμβάνονται στο δεύτερο κεφάλαιό της έκθεσης της ΓΣΕΕ.          

Πέραν αυτών, στην Κουμουνδούρου σημειώνουν σε όλους τους τόνους και είναι κάτι που θα επαναλάβει ο πρόεδρος του κόμματος από την Θεσσαλονίκη, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί μονομερείς ενέργειες όπως για παράδειγμα τη στάση πληρωμών, αλλά αν δεν βρει κατανόηση από τους δανειστές μας τότε δεν θα διστάσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να «απαντήσει» σε όλα τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε  ο Πρωθυπουργός. Θα χαρακτηρίσει «λογιστική αλχημεία» τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ θα υπενθυμίσει ότι το υπόλοιπο του 2013 και το 2014, σύμφωνα πάντα με το μεσοπρόθεσμο 2013-16, περιμένει  τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ένας Γολγοθάς.

Στην Κουμουνδούρου τέλος επισημαίνουν με νόημα την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης με προεξάρχοντα τον Γ. Στουρνάρα ο οποίος λένε από το «δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο» κατέληξε στο ίσως έχουμε νέο μνημόνιο, αλλά δεν θα συνοδεύεται απαραίτητα από νέα μέτρα. Η ερώτηση προς τον κ. Στουρνάρα είναι αν η δήλωση αυτή είναι εν γνώσει των δανειστών μας και αν ο ίδιος γνωρίζει τι  προβλέπει έως το 2016 το υφιστάμενο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και συνειδητά το αποκρύπτει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή