Ευχαριστίες Άσαντ σε Πούτιν

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2013 10:55
UPD:11:26
REUTERS/SANA

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ (Φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ευχαριστήριο μήνυμα στο ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την υποστήριξή του στη Συρία έστειλε ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Ο πρόεδρος Άσαντ μού ανέθεσε να ευχαριστήσω τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη στάση του στη Συρία», είπε ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ από τη Μόσχα, λίγο πριν ξεκινήσει τις συνομιλιές του με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Κάλεσε παράλληλα τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην αναλάβουν στρατιωτική δράση, κατηγορώντας τον Μπαράκ Ομπάμα ότι στηρίζει τους «τρομοκράτες».

Αρνείται επίθεση με χημικά ο Άσαντ

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δημοσιογράφο του CBS ο Μπασάρ Αλ Άσαντ αρνείται για άλλη μία φορά ότι βρίσκεται πίσω από την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά τον Αύγουστο στα περίχωρα της Δαμασκού.

«Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την επίθεση αυτή» δήλωσε ο δημοσιογράφος Τσάρλι Ρόουζ στο CBS, την ώρα που η Ουάσιγκτον απειλεί τη Δαμασκό με αεροπορικές επιθέσεις κατηγορώντας την ότι αυτή πραγματοποίησε την επίθεση.

«Το σημαντικότερο πράγμα που είπε είναι ότι ''δεν υπάρχει απόδειξη πως χρησιμοποίησα χημικά όπλα εναντίον του λαού μου"», πρόσθεσε ο αμερικανός δημοσιογράφος.

Αποσπάσματα της συνέντευξης με τον σύρο πρόεδρο αναμένεται να προβληθούν  σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ενώ όλη η συνέντευξη θα μεταδοθεί από άλλο δίκτυο, το PBS.

Ο σύρος πρόεδρος επίσης «δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί επίθεση στη Συρία» αλλά ότι οι Σύροι «ετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν» για το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με τον Ρόουζ.

EURONEWSGREEK
Πιέζει η Ουάσιγκτον για ανάληψη δράσης κατά του Άσαντ

Ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης στο Κογκρέσο, Μπαράκ Ομπάμα και Τζον Κέρι συνεχίζουν τον διπλωματικό και επικοινωνιακό μαραθώνιο. 

Ο Ασαντ προειδοποίησε, σύμφωνα με τον αμερικανό δημοσιογράφο, πως αν υπάρξει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας από τις ΗΠΑ, τότε θα υπάρξουν αντίποινα από τους συμμάχους της Συρίας. Η χώρα έχει προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορούσε για να αντιμετωπίσει μια επίθεση, είπε ο Ρόουζ επικαλούμενος δήλωση του Ασαντ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή