Μόσχα: Νίκη στον υποστηριζόμενο από το Κρεμλίνο δίνουν τα exit polls

Aμφισβητεί τις μετρήσεις ο ανθυποψήφιός του
Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2013 19:46
UPD:19:52
EPA/SERGEI ILNITSKY

Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο Σόμπιανιν (δεξιά) πρέπει να εξασφαλίσει πάνω από το 50% των ψήφων.

A- A A+

Νίκη στον νυν δήμαρχο και εκλεκτό του Κρεμλίνου Σεργκέι Σόμπιανιν δίνουν δύο exit polls, που δείχνουν που λαμβάνει το 53% των ψηφων, όως μετέδωσαν τα κρατικά πρακτορία Itartass και Ria, ωστόσο ο ανθυποψήφιός του Αλεξέι Ναβάλνι αμφισβήτησε τα αποτέλεσματα.

Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο Σόμπιανιν πρέπει να εξασφαλίσει πάνω από το 50% των ψήφων, όμως το επιτελείο του Ναβάλνι υποστηριξε ότι τα δικά τους exit poll δίνουν στον Σόνμπιανιν 46% και στον Ναβάλνι 29%. 

Η συμμετοχή του 37χρονου δικηγόρου, ο οποίος είχε τεθεί επικεφαλής στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας το 2011-12, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην πολιτική σκηνή, καθώς η αντιπολίτευση είχε τεθεί επί δέκα χρόνια στο περιθώριο.

Την Παρασκευή, ο Νααβάλνι κάλεσε τους Μοσχοβίτες να τον ψηφίσουν ώστε να διακοπεί η κυριαρχία του Πούτιν, ενός προέδρου «πανταχού παρόντος στη ρωσική πολιτική σκηνή», όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή εφημερίδα gazeta.ru.

EURONEWSGREEK

Όπως υπογράμμισε, το αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στην εξουσία και θα κρίνει εάν «θα μπορούμε πλέον να κλείνουμε ανθρώπους στη φυλακή, ή να κλέβουμε λεφτά».

EPA/ALEXEY DRUZHINYN / RIA NOVOSTI / KREMLIN POOL

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα.

Ο Ναβάλνι εκτίμησε πως «αυτή η εκστρατεία θα μπορούσε κάλλιστα να έχει διεξαχθεί και για τις προεδρικές εκλογές». Ο ίδιος είχε στο παρελθόν εκφράσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της Ρωσίας στις εκλογές του 2018.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή