Στην Αγκυρα ο αντιπρόεδρος του Ιράκ, σύμφωνα με δημοσίευμα

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2003 10:33
A- A A+

Ο Ιρακινός αντιπρόεδρος Τάχα Γιασίν Ραμαντάν πραγματοποίησε ολιγόωρη μυστική επίσκεψη τη Δευτέρα στην Αγκυρα, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος και τον προειδοποίησε για το διαφαινόμενο επικείμενο πόλεμο, γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».

Ο Ραμαντάν, δεύτερος στην ιεραρχία της ιρακινής κυβέρνησης έφθασε στην Αγκυρα με το επίσημο αεροσκάφος του Τούρκου πρωθυπουργού και αναχώρησε λίγες ώρες αργότερα με το ίδιο αεροσκάφος για τη Βαγδάτη, μετά τη συνάντησή του με τον Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Κατά την επίσκεψη του ιρακινού αξιωματούχου, που σύμφωνα με τη «Χουριέτ» αποτελεί το τελευταίο τουρκικό διάβημα για μια ειρηνική επίλυση στην ιρακινή κρίση, ο Γκιούλ έκανε γνωστό στο συνομιλητή του ότι το ιρακινό καθεστώς μπορεί μόνο του να αποτρέψει μια αμερικανική επέμβαση.

«Μην μπείτε σε έναν πόλεμο κατά των Αμερικανών, τον οποίο δεν μπορείτε να κερδίσετε», φέρεται να είπε ο Γκιούλ στον Ραμαντάν.

Το τουρκικό κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει σήμερα, κατά την πρώτη συζήτηση για τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, επί της άδειας που έχει εκχωρηθεί σε περιορισμένο αριθμό μηχανικών του αμερικανικού στρατού να αναπτυχθεί στην Τουρκία, προκειμένου να βελτιώσει λιμάνια και αεροδρόμια στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η Εθνοσυνέλευση αναμένεται να αποφανθεί στις 18 Φεβρουαρίου για την ανάπτυξη Αμερικανών στρατιωτών στην Τουρκία και για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στο Βόρειο Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή